torsdag, juli 12, 2007

Svar till (s) om bostadspolitik i Kungsbacka

Socialdemokraten Johan Tolinsson och de parti han representerar har i kommunfullmäktige i Kungsbacka inte gjort mycket väsen av sig efter valet. Speciellt inte när det handlar om bostadspolitik. Så man blev ju lite förvånad när han plötsligt i en insändare ställde frågan, när kommer hyresrätterna?

Idag finns mitt svar i Kungsbacka Posten. Tidningen har satt en annan rubrik än min men den är ganska kul.

INGEN SKALL VÄL BO PÅ TOA?

I 50 av de senaste 60 åren har socialdemokraterna suttit vid makten i Sverige. När man i oktober förra året efter 12 år lämnade regeringsbyggnaderna hade nästan alla kommuner en bostadsbrist. Inget annat parti bär sådant ansvar för en misslyckad bostadspolitik.

Bostadsministrar har kommit och gått och titlar har ändrats. Sist i raden var Mona Sahlin med den tjusiga titeln samhällsbyggnadsminister. Som vanligt var mer prat än handling från Mona.

Att då Johan Tolinsson (s) i Kungsbacka Posten 5/7 frågar alliansen i Kungsbacka när hyresrätterna kommer blir lite komiskt.

Som vanligt så tänker han och (s) fel.

Tror man verkligen att ungdomar har råd att flytta in i nya hyresrätter? Bästa lägenheter för någon yngre är lägenheter i det äldre beståndet som blir lediga genom flyttkedjor. Då måste man bygga i varierade storlekar, olika upplåtelseformer och på attraktiva platser.

Detta görs idag i Kungsbacka. Tydligen har Johan Tolinsson missat byggnation som pågår i Aranäs stad, Tölö ängar, äldrelägenheterna i Tölö och Vickan m.fl. ställen. Han har även missat planeringen för fler bostäder ibland annat Kolla, Björkris och Anneberg för att nämna några platser.

Att som Johan Tolinsson sitta i opposition innebär inte bara att man skall gnälla över allting utan även komma med konstruktiva förslag. Kanske majoriteten nappar? Jag kan dock konstatera att den enda motion som Johan Tolinsson lämnat är om toaletter i Kungsbackaskogen.

I dem skall väl ingen bo hoppas jag?

Tommy Rydfeldt (fp)
Medlem i Fp-Kungsbackas bostadsgrupp




Inga kommentarer: