onsdag, augusti 29, 2007

Keith Richards, LO-Wanja och anonyma ansökningar

Gamle Rolling Stones medlemmen Keith Richards är förbannad på Aftonbladet och Expressen för att de skrev dåliga recensioner efter Ullevikonserten för en tid sedan.

Trodde inte att han brydde sig efter ca: 45 år i branschen. Men tydligen. Jag har bekanta som var där och de säger samma som tidningarna. Keith verkade inte hänga med och kanske är det så att han faktiskt tror konserten var bra…..

Wanja Lundby är enligt ett TT telegram ” orolig för att den borgerliga regeringens politik har fått många medlemmar att lämna förbundet, eftersom den stora merparten av löntagarna har fått bättre ekonomi.”

Så att alliansregeringens politik ökar hennes medlemmars köpkraft är ett problem?

Hon är i alla fall ärlig när hon säger:

”Och den borgerliga politiken kommer för det stora flertalet inte att märkas på något negativt sätt i det korta perspektivet.”

Varför lämnar många LO och speciellt förbundet Hotell- och Restaurang? Jag tror faktiskt man får betala för bojkotten mot salladsbaren i Göteborg och liknande aktioner. De som inte sympatiserar med LO:s politiska verksamhet och olika aktioner funderar en extra gång om man verkligen vill tillhöra facket.

Detta har haft mer betydelse än ökad köpkraft pga. regeringens politik.

Stockholm skall pröva avidentifierade ansökningshandlingar för att motverka diskriminering av människor som har yrkeserfarenhet och utbildning från andra länder.

- Det är jätteviktigt att göra det här, även om tidigare försök inte har varit så lyckade. Vi vill självklart inte ha någon diskriminering och vi behöver fler anställda från andra länder, säger finansborgarrådet Kristina Axén Olin (m) till Svenska Dagbladet.

Jag håller med henne. Folkpartiets landstingsgrupp i Halland föreslog samma sak i en motion till Landstinget Halland. Men fick bara stöd av miljöpartiet. Inte Kristinas partivänner.

Jag hoppas hon lyckas så att fler kanske förstår att idén är bra.

Inga kommentarer: