fredag, augusti 31, 2007

Spekulationer, spekulerande och avslut?

Idag är det 10 år sedan prinsessan Diana dog. Omständigheterna kring hennes död har skapat spekulationer.

När någon känd person avlider tycks det vara så att den vanliga enkla lösningen inte är den människor vill höra.

Inte kan Diana ha avlidit i en vanlig bilolycka pga. att föraren var berusad? Det måste vara en komplott och helst skall hovet ligga bakom.

Precis som det inte kan vara en galning eller missbrukare som mördade statsminister Olof Palme. PKK eller andra liknande organisationer måste ligga bakom. Kanske hade det något att göra med Palmes medlaruppdrag i Iran/Irak?

Inte heller president John F Kennedy kan ha skjutits av en ensam förvirrad man. Det måste vara CIA, maffian och kanske hans vicepresident Lyndon Johnson som ville se honom död.

Gemensamt för alla dessa konspirationsteorier är att för att de skulle kunna genomföras måste ett hundratal kanske ännu fler vara sammansvurna. Vilket gör att teoriernas trovärdighet naggas i kanten.

Dessa händelser tycks aldrig få något avslut.

De som lever mycket på spekulationer och avslut är mäklare. Nu riktar riksrevisionen kritik mot fastighetsmäklarlagen som man anser behöver ses över. Jag tro att man borde titta helt och hållet på förhållande mellan mäklare, köpare och säljare.

Det jag tycker borde vara naturligt är att alla bud ör öppna så man kan kontrollera att det verkligen finns motbud och inte är något som mäklaren hittat på.

Inga kommentarer: