torsdag, november 22, 2007

Sans och balans behövs trots EM plats

Sverige tog sig alltså till EM. Något jag gissat länge. Det gick ju inte att missa trots dåligt spel stundtals i kvalet under hösten. Jag trodde aldrig Spanien skulle förlora mot Nordirland och det gjorde man inte. Men det blev bara 1-0.

I Fotboll kan ibland mycket hända och det kan vara grymt. England var uträknat, så slår Israel Ryssland och man är tillbaka med chans igen. Ligger under med 2-0 går upp till 2-2. Chansen finns där och ett nytt mål för Kroatien och EM-drömmen för England är släckt.

Ryssland har samtidigt svårt mot Andorra och det står länge 0-0. Till slut vinner Ryssland med 1-0.

Kan det bli en bättre rysare?

Och idag 9.30 så träffades engelska fotbollsförbundet. På dagordningen: Skall Steve McClaren (med bister min på bilden) få sparken? Enligt Sky News är beslutet redan tagit att han sparkas.

I England finns bara två omdömen. Bra eller oduglig. Vinner man är man fantastisk, förlorar laget måste tränaren gå och blir idiotförklarad.

Sverige åker till EM med ett gammalt lag. Jag hoppas förbundskaptenen försöker få med en del nya spelare i truppen. Marcus Berg borde vara given. Alexander Farnerud måste få chansen och när det gäller mittbackar måste man se över truppen.

Försvaret som helhet är darrigt. Och jag hoppas Lagerbäck inser att Kim Källström skall spela.

Precis som Simon Bank i Aftonbladet tror jag inte att på någon frälsare som kommer in i truppen.

Tomas Brolins fantastiska vår 1990 från debut i IFK Norrköping till VM spelare och proffskontrakt med Parma, är ett undantag. Sådant händer inte ofta. Speciellt inte i Lagerbäcks lag där ordet chansning är förbjudet och erfarenhet prioriteras före kunskap.

Men som vanligt finns det journalister som tappar all sans och balans. Mats Olsson på Expressen börjar prata om guld. Skall man få medalj måste man slå lag som Nordirland hemma och vinna med mer än 2-1 mot Lettland.

Men ett EM med Sverige är mycket roligare än ett utan och hoppet om en bra insats är ju det sista som överger människan.

Vad gäller Lars Lagerbäck tycker jag fortfarande samma. Han bör avtackas efter EM och en ny förbundskapten måste få chansen att bygga upp ett nytt svenskt lag som kommer generationsväxla.


UPPDATERING 11.25

Som väntat kom beslutet från engelska FA. Steve McClaren får sparken. Även hans assisterande manager Terry Venables får gå.

Läs mer på Sky News och Daily Mirror.

Inga kommentarer: