torsdag, januari 03, 2008

Monica Green = typexempel på (s)-problem

Innan jag häromdagen skrev om riksdagsledamoten Monica Green (s) (bilden) och hennes korkade KU anmälan av socialminister Göran Hägglund, visste jag inte vem hon var.

Jag kan inte minnas att hon gjort något intryck sedan hon kom in i riksdagen 1994. Förmodligen agerat som lydigt röstboskap i kammaren.

Hennes inlägg idag på sin blogg fick mig att skratta gott.

Tror hon på vad hon skriver eller är det bara utslag av den propaganda man vill tuta i människor?
Inlägget skrivs apropå en artikel i Dagens Nyheter om att facket tappar medlemmar.

Såhär skriver Green i inlägget hon kallar ” Borgarna vill krossa facket men bara några av dem säger det högt”:

Att höja avgiften till och sänka ersättningarna till a-kassan är ett sätt att dels öka klyftorna men också att få människor lämnar facket.

Sedan försöker borgarna till och med ta äran åt sig över att arbetsmarknadens parter dvs. fack och arbetsgivare, tack vare högkonjunkturen, kommit överens om välförtjänta lönelyft. Men det är så magstarkt att det går inte folk på.

”Nu ska låglönejobben och uppassarsamhället tillbaks. Skoputsare, hembiträden, poolpojkar ska bli framtidens jobb enligt borgarna Istället för högkvalificerade jobb...”


Javisst är det så, Monica Green. Alla som inte är socialdemokrater är i grunden onda människor. Jan Björklund vill givetvis inte att arbetarbarn skall få någon kunskap eller utbildning.

De skall ju ändå bara passa upp i samhället. På sin höjd få äga en korvkiosk.

Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson smider givetvis planer på att krossa facket och se till att de som har jobb inte tjänar några pengar.

Så de rika kan bli ännu rikare, eller hur Monica?

Göran Hägglund har säkert tankar om att skära ner i äldreomsorgen och dra in socialbidrag för de flesta. Även om han säger annat.

För Fredrik, Jan, Maud och Göran ville bara komma till makten för att göra livet surt för så många som möjligt. För så onda och elaka människor vill inga andra något gott. Och vi vet ju att de är onda för de är borgare och alla borgare är onda, elaka och har en baktanke med allt. Därför säger man en sak och vill i grunden något annat.

Om man skall tro denna Monica Green.

Monica Green visar med all tydlighet att socialdemokratins problem är större än vad jag trodde.

Och kanske någon gång facket och (s) kunde tro medlemmar förmågan att tänka själva. Socialdemokraterna har ju försökt att mer eller mindre göra medlemskapet gratis genom avdrag på olika sätt och statsfinansierad a-kassa.

När det nu kostar några hundra mer så väljer man annat. T.ex. restaurangbesök eller helt enkelt sparar pengarna. Vilken slutsats drar man, jo facket skall krossas. Inte att medlemmarna inte tycker medlemskapet är värt pengarna. För en sådan hemsk tanke får inte ens tänkas.Huuhhh.

2 kommentarer:

Broz Decosta sa...

Här ser vi typ exemplet på en karl helt utan verklighets kontakt, helt utan någon som helst kontakt med arbetarklassen.
Om vi nu ser till vilka förbund som fått behålla en stor del av medlemmarna mot de som rasat mest ser vi att de högavlönade t.ex. metall och byggnads inte har lika stora medlemsras som hotell och resturang och fastighets.

Men även bakom de meldlemsras inom t.ex. byggnads och metall så är det bland de lägst avlönade.

En annan faktor är också att de som går ur facket är de med sämst anställningstrygghet, vilket är ganska logiskt då arbetsköparna kan få dig att gå på dagen och det finns inte ett piss att göra åt det från fackets sida, även provanställningar kan upphöra på godtyckliga grunder, den enda anställningsform som är någon form av skydd mot godtycke, fast anställning är den som hårdast angrips.

Med en sådan tillfällig anställning kan man vissa månader tjäna hyggligt andra månader är man kanske 50 spänn över socialbidraget. I den meningen "lönar" det sig inte att arbeta, inte för att socialbidragen är för höga utan för att lönerna är för låga och anställningstryggheten för dålig.

Så slutsatsen är enkel ja borgarna vill göra livet så jävligt som bara möjligt för arbetarklassen inte för att de är onda utan för att de gynnar deras väljarbas, arbetsköparna.
Du vet den där tröttsamma striden mellan arbete och kapital som du missat för att du antingen a) tillhör kapitalet b) tillhör det privilegiade mellanskicket som inte berörs av klasspolitiken på samma sätt som den stora majoriteten av arbetarklassen, utan tvärtom kanske gynnas av klasspolitiken genom sänkta skatter för du skulle ändå ha råd om olyckan var framme för att du har den förmögenheten.

Klassintresset ljuger aldrig.

TOMMY RYDFELDT sa...

Jag förstår att facket har problem med sådana argument som Broz Decosta tar till.

Välkommen till verkligheten.

Här är några skäl till att facket har problem:

1.Man måste vara socialdemokrat för att vara fackligt engagerad i LO. Dagens ungdom vill inte gå in i ett så politiserat förbund. Andra som inte är socialdemokrater går ur. Trots att bara 50 % av LO:s väljare är sossar så stödjer man (s) i vått och torrt.

Jag kommer ihåg kampen på Volvo lastvagnar när det som idag är Socialistiska partiet vann fackvalet. Sossarna var skogstokiga. Men varför? De hade ju sina arbetskamraters stöd. TCO är officiellt partipolitisk oberoende men har varsin f.d. statssekreterare (s) som ordförande. Tillfällighet?

2.Blockaden mot salladsbaren har skadat facket oerhört. Jag tror inte LO och Hotell & restaurang förstår hur mycket. Åtminstone Hotell & Restaurang borde begripa det eftersom de rasar så mycket i medlemstal.

Hos många som jobbar på restaurang finns en dröm om eget ställe. Man får lätt förståelse för salladsbarens f.d. ägare. Och slutsatsen blir att gå ur facket eller inte bli medlem.

3.Man företräder inte sina medlemmar. Och det tror jag är det avgörande skälet. Vad får jag för pengarna? När det nästan är gratis bryr man sig inte men nu tänker man efter och svaret blir att facket gör inget för mig.

Jag rekommenderar varmt att läsa inlägg i samma fråga av bloggaren Anders Svensson.

Han kan knappast anklagas för att vara varken borgare, medlem i socialistiska partiet som han är.

Men jag håller med honom i stora delar.

Hälsar tidigare Lo medlemmen i 10 år

Tommy