fredag, januari 04, 2008

Väntad men dålig nyhet

Att Lars Lagerbäck skall fortsätta att leda Sverige efter EM i ytterligare 2 år är väl ingen sensation.

Trots det haltande EM kvalet så hade säkert Lars-Åke Lagrell inte någon som helst tanke på att förnya ledningen i fotbollslandslaget.

Lagrell har väl rimligen inte så många år kvar som fotbollsordförande så detta var väl en enkel lösning. Fast man vet ju inte om han skall göra en Lennart Johansson och försöka sitta kvar tills han blir 77-78 år.

Sedan om Lars Lagerbäck (bilden) verkligen sitter till 2010 är ju en annan fråga.
Det finns många hinder på vägen.

Ett misslyckat EM, vad innebär det?

De spelare som Lagerbäck satsat på är ju i många fall skadade, ur form eller petade i sina klubblag.

Andreas Isakson nöter bänk i Manchester. Christian Wilhelmsson får ibland inte ens nöta bänk strax norr om Manchester i Bolton.

Fredrik Ljungberg är skadad, igen. Tobias Linderoth är skadad. Olof Mellberg spelar högerback i Aston Villa och den ende som utmärkt sig är som vanlig Zlatan som bara blir bättre.

Åldern på Lagerbäcks spelare är bland de högsta i Europa. Få har sin bästa tid framför sig.

Marcus Berg (bilden)har ju startat bra i Groningen men Rade Prica i danska ligan är tydligen bättre, enligt Lagerbäck.

Man kan därför tjäna oro inför EM. Och dåligt resultat där ger stora rubriker och ifrågasättande i tidningarna. Jag hoppas jag har fel och andra har rätt.

Sedan tycker jag faktiskt inte vår VM-kvalgrupp är så lätt.

Med tanke på åldern på spelarna så behövs det en rejäl förnyelse i landslaget. Är Lagerbäck rätt man för detta? Borde inte en ny förbundskapten fått 4 år på sig att förnya?

Jag anser inte att Lars Lagerbäck är rätt person att förnya. Enda trösten är väl att min favorit att efterträda honom, Hasse Backe, redan är upptagen med annat.

DNSvdAftonSydsvHDAfton2

Inga kommentarer: