måndag, december 31, 2007

Radiotjänst VD är en stor komiker

Under 2007 har omkring 30 000 nya hushåll börjat betala tv-licens.

Detta tror Radiotjänst VD Anna Pettersson beror på digitaliseringen, många skulle ha tänkt över sitt TV tittande, och att fler köper platt TV. Ganska kul uttalande.

Skämtar hon? Lever hon i verkligheten? Tror hon på det hon säger? I så fall har bolaget problem.

Enligt Radio och TV verket har ca 50 % av svenskarna kabel-tv och 20 % tar emot TV via egen satellitmottagare. Dessa berördes överhuvudtaget inte av digitaliseringen. Man behövde inte ny mottagare osv. Fler kanaler fanns innan digitaliseringen,

Tror hon på allvar att övriga tittare när det fick fler kanaler, som de började betala för. också plötsligt kände, nu vill jag betala TV-licens? Vad är sambandet?

Och sambandet med platt-tv är också obegripligt. Enligt Radiotjänst så går man och köper platt-TV och blir så glad att man plötsligt vill betala TV-licens?

Den ökade betalningsviljan beror givetvis på att statsråd, chefredaktörer och en massa andra har ertappats med att inte betala. Debatten kring detta har givetvis gjort en del rädda. Det är ju inte kul att vara en fuskande socialchef i en kommun. Eller känd företagare, journalist, lokal politiker eller liknande och bli på påkommen med att fuska.

Moderaten Cecilia Stegö Chilòs bestående insats som kulturminister blir att hon ofrivilligt stärkte public service genom att vara starkt bidragande till att man fick 30 000 fler licensbetalare.

Inga kommentarer: