tisdag, februari 26, 2008

Kampen hårdnar mellan Barack och Hillary

En bild på Barack Obama (se nedan) iförd Somalisk/muslimsk dräkt cirkulerar nu i media.

Barack Obamas kampanj anklagar Hillary Clintons kampanj för att ha läckt bilden. Något som avvisas av hennes kampanj och Hillary själv,

Till ABC stationen WFAA sa hon:

”I know nothing about it. This is in the public domain. But let's just stop and ask yourself: 'Why are you -- why is anybody concerned about this?'"

Och hon kallade påståendet att hennes kampanj läckt fotot som "really laughable."

Jag är lite förvånad över Obamakampanjens upprördhet. Bilden är bara 2 år gammal. Han var redan senator med tankar på att bli presidentkandidat.

Den är inget montage utan han har frivilligt tagit på sig kläderna fullt medveten om att det finns risk med den sortens kläder att man associerar med Osama Bin Laden och liknande personer.

Har man på en rundresa i Afrika blivit fotograferad så är väl det officiella bilder?

Vad gäller vem som har läckt kan lika gärna konservativa grupper ligga bakom. Den som tjänar mest på bråket mellan Obama och Clinton är John Mcain. Det är mycket tveksamt om Hillary Clinton gör det.

När jag förra veckan lyssnade på GP:s erfarna utrikesreporter Britt-Marie Mattsson pratade hon just om vad någon eventuellt ”har” på Barack Obama. Hillary Clinton har knappast några skelett kvar. USA vet väl allt om henne.

Finns det saker att läcka om Barack som någon valde att läcka nu? Finns det mer, vem sitter på dem och när kommer man använda det?

Ikväll möts Barack Obama och Hillary Clinton i vad som förmodligen blir den sista debatten, i Cleveland. Sänds på MSNBC.

Kommer fotot upp? Jag tror inte det. Möjligen som fråga men det tas knappast upp av varken Hillary eller Barack.

Inför debatten visar opinionsundersökningarna att Barack Obama leder över Hillary Clinton med 16% när man frågar demokratiska väljare i hela USA. Han är också den demokrat väljarna tror har störst chans att slå John McCain.

Men det är delegater till konventet som avgör.

Just nu har Barack Obama 1327 delegater och Hillary Clinton 1255. För att vinna nomineringen behövs 2025 delegater. Vinner Hillary Ohio och Texas är hon med i matchen.

Vinner Barack Ohio och Texas så finns det knappast något som hindrar honom från att vinna nomineringen.

AftonSvd1Svd2DN

Inga kommentarer: