lördag, mars 22, 2008

Ikväll smäller det i "kaffeburken".


Frölunda Indians mot Färjestad. Sjunde avgörande kvartsfinal i arenan
Kaffeburken i Karlstad. Kan det bli mer spännande?

Ikväll tror jag på Frölunda. Man visade i Frölundaborg oerhörd styrka att vända 2-4 underläge till 5-4. Och det var då Färjestad förlorade matchen. Det hade inget med matchuret att göra.

Förresten hur kan Göteborg, rikets andra stad, förvisa Frölunda Indians från Scandinavium till en så dålig arena varje år? I år prioriteras konståkning. Andra år har det varit hästar. Men nu är det slut med Frölundaborg i antikt skick. Arenan byggs om.

Ny tränare i Frölunda skriver Aftonbladet om. Ulf Dahlén tar över, enligt tidningen. Intressant om det är sant. Han är förnärvarande assisterande tränare i Dallas stars.

Men vad händer med Roger Melin om det blir guld i år? Lite knepig sits både för Roger Melin, Frölunda och ny tränaren Ulf Dahlén.

Men låt det bli ett angenämt problem i så fall. Ikväll gäller Färjestad.

Jag tror på Frölunda.

Afton12345DN12

4 kommentarer:

Joe sa...

Jag tror också på Frölunda ikväll. Det känns som om man kommit över en del barnsjukdommar och kan ödmjukt gå in i en vinna eller försvinna match i Karlstad. Jag tror att fysiken kommer att spela en avgörande roll, den som orkar mest vinner. Det finns också en tendens till att pressen ligger hos Färjestad, dom är lika piskade att vinna som Frölunda. Dessutom kan om Frölunda öppnar starkast FBK-fansen snarare sänka sitt egna lag.
Ang Dalén, är det en fantastisk nyhet, det behövs lite nytänkande i svensk hockey. Jag tycker att man skall gå steget längre, inför liten rink, 2 dommar system och en höjd nivå vad det gäller regelrätta tacklingar. Det är faktiskt så att även om spelarnivån i NHL är något högre, så är den inte så mycket större. Det är den mindre rinken som gör spelet så markant mycket intensivare.
Jag tror och hoppas på Frölunda ikväll.

Jocke

Helena sa...

Sorry men mitt hjärta klappar för FBK men hade ni gått vidare så hade jag hejat på er.
Ni är goa gubbar
Helena från värmland

TOMMY RYDFELDT sa...

Helena!

Färjestad var bäst. Så enkelt var det. Nu tror jag guld är möjligt för Färjestad.

Men nu börjar fotbollssäsongen. Blåvitt mot guld? Inte omöjligt. 3-1 mot Kalmar visar på bra form.

Joe sa...

Det är bara ett lägga sig på rygg och blotta strupen. Färjestad var laget som "ville" vinna. Det saknades en massa kämpaglöd, som ex visades i de 2 första matcherna i borgen. Det tar mig emot, men Färjestad gick rättvist segrande ur denna serie.
Men likt en dåre, så blickar jag fram emot nästa säsong, där jag hoppas att Dalén och ett gäng smarta trades, kan göra skillanden som behövs. Guldet SKA hem till götet, det är bara frågan om när.
Nu finns det inget annat lag att heja på förrutom Färjestad. Hoppas att ni vinner, det har trots alla stridsrop, varit en underhållande serie. Det går inte att jämföra med de andra.
Vi hörs till nästa säsong.
Nu är det VM som gäller för denna västkustbon, sedan är det sommar. OS, kanske en och annan kall öl på terrassen fram tills solen dyker ner i havet.
Ha det gött
VF 4-ever