onsdag, mars 05, 2008

Vill Chavéz ha krig?

Nu krigshetsar Venezuela och Hugo Chavéz mot Colombia.

Vill Hugo Chavéz (bilden) ha krig? Man känner igen mönstret. Argentinas junta hade problem och vad gjorde man? Invaderade Falklandsöarna.

Krig och yttre fiender enar ofta länder och får bort fokus från problemfrågor. Krig eller situationer som man nu hamnat i brukar också vara en ursäkt att ta till undantagslagar strypa det fria ordet och inte ta hänsyn till mänskliga rättigheter. Kanske det Chavé´z är ute efter?
Undrar hur vänstern skall försvara om Hugo Chavéz startar krig med Colombia? Det är väl givetvis USA:s fel om kriget kommer. Det är alltid USA och Israels fel (i alla fall i mellanöstern) om någon startar krig. Allt enligt vänstern.

Och man kommer rättfärdiga ett krig. Och hylla Chavéz.

Vad jag funderat över hur kan Ecuador tillåta att FARC gerillan utgår från deras land? Borde man inte bekämpa den tillsammans med Colombia?

Varför låter man inte FN träda in och försöka medla? Eller som sagt vill Chavéz ha krig?

DNAfton

3 kommentarer:

Mr. G sa...

Jag tycker han verkar vara en imperialistisk krigspresident.

Martin Berg sa...

Detta låter som ett preemptive strike från din sida. Eftersom du vet lika väl som alla andra att USA spelar en stor roll i den här konflikten, så lägger du nu in den här kommentaren i förväg. Sedan när det uppenbara kommer på tal så kan du säga "vad var det jag sa, ni skyller alltid på USA".

Visst står Chavez bakom upptrappningen den här gången, men det är knappast bara en part som träter här, och det är ju knappast något annat än okunskap om man säger att USA inte har någon skuld i det hela.

TOMMY RYDFELDT sa...

Det som är så bra är att jag inte behöver ta ställning.

Men jag köper inte vänsterns argument som att "alla vet USA ligger bakom" USA vill si och USA vill så.

Om det handlar om riktig upprördhet så tar Venezuela och Ecuador ärendet till FN och lägger fram bevis.