onsdag, mars 05, 2008

Clinton och McCains natt


Hillary Clinton (bilden till vänster) slog tillbaka igen. Vann nattens primärval i Ohio stort. Vann även Rhode Island och Texas. Fast Texas har ju både primärval och så kallat caucus och rösterna från caucus är inte klara ännu.

Hillary Clintons make den f.d. presidenten Clinton sa för någon vecka sedan att Hillary var tvungen att vinna Ohio och Texas för att kunna fortsätta. Hon gjorde detta och nu kommer kampanjen att gå vidare till i första hand Wyoming på lördag och Mississippi den 11 mars. Nästa stora primärval hålls i Pennsylvania 22 april.

Däremot så kom John McCain över den siffra han behöver ha för att säkra den republikanska nomineringen. Mike Huckabee drar sig tillbaka.

Belöningen för John McCain(bilden till höger)blir tydligen lunch idag i Vita huset.

Är det bra eller dåligt för John McCain att Hillary Clinton och Barack Obama fortsätter att kämpa om den demokratiska nomineringen?

Sliter de varandra sönder och samman och splittrar det demokratiska partier är det bra för McCain. Men den mediaskugga han hamnar i kan vara problematisk.

Någon slags mardröm är väl om Barack och Hillary kan fortsätta en någorlunda civiliserad ton och den som förlorar blir vinnarens vicepresidentkandidat. Så man kan rida på den intressevåg som nu finns.

Kommer de demokratiska partibossarna angera nu? Det sista någon vill är att striden går till konventet.

DN1DN2DN3DN4Svd12345Afton1234EkonomiNSydsvHDPolitikenDBPol23

Inga kommentarer: