fredag, augusti 18, 2006

Bättre ledig än jobba enligt (s), (v) och (mp)

Ibland glömmer man. Denna insändare var införd torsdagen den 17 augusti i Kungsbacka Tidning.

Ledighetskartellen (s)+(mp)+(v)

Jag skall ge vänsterkartellen en eloge. De är verkligen bra på att hitta förslag som handlar om att människor inte skall arbeta utan leva på bidrag och stöd från staten.

Bäst i klassen är miljöpartiet. I deras partiprogram står det att det skall finnas ett allmänt folkbidrag. Alla skall få ett bidrag oavsett man arbetar eller inte. Vill man kan man sedan leva på detta bidrag. Det är i och för sig litet men anpassar man sina utgifter skall man inte behöva bidra till samhället.

Miljöpartiet är också pappa till friåret och nu vill man betala bidrag till de föräldrar som arbetar deltid för att de skall minska arbetstiden ytterligare.

Socialdemokraternas senaste bidrag är att införa någon slags delpension.

Vänsterpartiet vill ha 6-timmars dag med full betalning. Hur nu detta skall betalas och av vem?

Detta sker samtidigt som de flesta ekonomer säger att skall vi klara av utgifterna när 40-talisterna går i pension måste fler arbeta och betala skatt, inte färre.

I och för sig har vänsterkartellen totalt misslyckats när det gäller att bekämpa arbetslösheten men fler lediga är väl inte receptet utan en politik som ger fler i arbete.

Det är också fantastiskt att man tycker att det är bättre att 20 personer i Kungsbacka går omkring ett år och är lediga på statens bekostnad än att man har nattöppen närakut i kommunen. Det kostar samma pengar. Är inte vård och omsorg viktigare?

Vi behöver verkligen en ny regering där folkpartiet har starkt inflytande.

Tommy Rydfeldt (fp)
Landstingskandidat

Inga kommentarer: