söndag, augusti 13, 2006

Intressant betygsdebatt 14 september

På kommunfullmäktiges sammanträde den 14 september, några dagar innan valet, skall folkpartiets motion om att Kungsbacka skall ansöka om att bli försökskommun för betyg från årskurs 6, behandlas. Förslaget från kommunstyrelsens arbetsutskott är att motionen bifalls. Bakom detta beslut stod folkpartiet, moderaterna och centerpartiet. Socialdemokraterna var emot.

Centerpartiet har lanserat en kommunalrådskandidat, Ola Johansson. Lite underligt för vad jag vet så ställer väl nuvarande kommunalrådet Ulf Persson upp till omval?

I alla fall skriver Ola Johansson på sin blogg att han inte gillar att folkpartiet vill satsa på betygen som ett sätt att mäta kunskap och jag citerar: ”Jag tycker det är fel väg och kommer att ha svårt att acceptera detta när frågan kommer till fullmäktige.”

Intressant ur många aspekter. Ola Johansson är centerpartiets främste skolpolitiker i Kungsbacka. Dessutom har alliansen kommit överens om att införa betyg från årskurs 6.

Kommunfullmäktigedebatten den 14 september kommer väl att visa var centerpartiet står. För just nu är det något förvirrande. Ett nej från ledande centerpartister den 14 september kommer säkert att innebära att centerpartiet tappar röster den 17 september. Speciellt om det blir nej från någon som kallar sig kommunalrådskandidat.

För 80-85 % av svenskarna vill ha tidigare betyg. I borgerliga Kungsbacka är säkert siffran över 90 %.

Inga kommentarer: