torsdag, augusti 17, 2006

Tolkningsproblem för (s)

I dagens nummer av Kungsbacka Posten svarar jag och Gunilla Rivle på en insändare från Maud Lanne (s). Givetvis handlar den om nattöppen närakut och sossarnas stora svek.

Vårdvisioner istället för löften

Socialdemokraterna har klara problem att förklara varför man svek när det gäller nattöppen närakut och trots vallöftet 2002, inte röstade för. Efter ett antal frågor, ca: 8 månader efter beslutet, menar plötsligt Maud Lanne (s) i NH 15/8 att meningen ”minst oförändrad jour”, i deras program från 2002, inte skall tolkas så att man ville ha nattöppet.

Plötsligt så kan det tolkas som om man kan ta bort nattöppet och öka öppettiderna på dagen. Synd att ni glömde tala om detta för väljarna som kanske trodde på det ni skrev.

Maud Lanne påstår att folkpartiet lovat ett ”riktigt” sjukhus i Kungsbacka. Riktigt såvida att vi 2002 tog fram en vårdvision för Kungsbacka sjukhus. Där redovisade vi åt vilket håll vi vill att utvecklingen skall gå i takt med att vi blir fler invånare i Kungsbacka. Vi var noga att med att inte lova några tidpunkter då vi kan ha genomfört allt. Just för att inte hamna i samma löftesproblematik som socialdemokraterna.

Vi tror på utveckling av Kungsbackas sjukvård. Inte avveckling såsom socialdemokraterna och andra som tog bort tryggheten med en nattöppen närakut.

Gunilla Rivle (fp)
Ledamot i närsjukvårdsnämnden

Tommy Rydfeldt
Landstingskandidat (fp)

Inga kommentarer: