onsdag, augusti 16, 2006

Lokal valrörelse och magplask

Den lokala valrörelsen börjar komma igång lite smått i Kungsbacka. Valstugorna är på plats. Lokaltidningen Norra Halland har börjat med en sida med valextra i varje nummer. Man tar in valinsändare och frågor ut partiernas representanter i olika nämnder.

De andra tidningarna ligger lite lågt men kommer säkert med något eget.

Debatten om nattöppen närakut fortsätter. Nu vill socialdemokraterna tolka om vad man lovat 2002. Efter 8 månaders tigande? Uppenbarligen har man kraftiga problem med den frågan.

I Kungsbacka Posten har flera artiklar uppmärksammat folkpartiets motion om försök med betyg från årskurs 6. Betyg från årskurs 6 är en valfråga för follkpartiet både på riksplanet och i Kungsbacka. Det känns som vi ligger helt rätt i den frågan.

Det enda magplasket hittills har kristdemokraten Larry Söder svarat för. Som presenterade sig som ”Frälsaren” och "kommunalrådskandidaten" i tidningen Norra Halland.

Jag som trodde att det bara fanns en frälsare. Han som tittar ner på oss eller för kristdemokrater möjligen Alf Svensson. Förövrigt börjar det bli inflation på kommunalrådskandidater. Jag vet inte hur många centerpartiet har.

Jag gissar att Larry Söder inte hade avsikten att presentera sig som någon frälsare men bristande politisk erfarenhet gjorde nog att han gick i en journalistfälla.

Inga kommentarer: