tisdag, augusti 07, 2007

Det går bra för Hillary och Svea


Noterar att Hillary Clinton ökat sitt försprång bland demokrater och oberoende väljare som stödjer demokraterna. Hon får i en opinionsundersökning i USA Today 48 % mot Barack Obamas 26 %. Övriga är långt efter.

Jag gillar Hillary och tror att USA skulle bli en mycket bättre plats att leva på om hon blev President. Läs hennes hemsida.

Lite konstigt är att svensk media inte skriver om republikanerna speciellt mycket. Vet svenskar vem Fred Thompson och Mitt Romney är? Det är två republikaner som 20 januari 2009 kan vara USA:s president.

Bloggen Amerikansk Politik har noterat denna obalans i svensk media flera gånger. Förövrigt en bra blogg att läsa för den som vill följa just amerikansk politik.

Och det går bra också för moder Svea. Svensk ekonomi tuffar på. Sverige får också högst betyg hos Moodys.

Inte så dumt med en alliansregering. Och man får också beröm och råd.

Här är ett exempel

"Den stora offentliga sektorn och några av värdens högsta skatter är ett fortsatt problem för Sverige, och i en globaliserande ekonomi så är det ofta högskatteländer som får strukturella problem. Men den nuvarande mycket aktiva finans- och arbetsmarknadspolitiken förbereder Sverige på ett sätt som många andra europeiska länder borde vara avundsjuka på", säger Kristin Lindow på Moody´s i New York till Nyhetsbyrån Direkt.”


Vi har uppenbart en regering som är på rätt väg och som kan möta väljarna 2010 med betydligt lägre arbetslöshet än vad vänsterpartierna lämnade efter sig i oktober 2006 och med en ekonomi som gått bättre än de flesta andra länder i Europa.

Inga kommentarer: