onsdag, september 19, 2007

Fastighetskatt,Sefastsson och Blåvittrosa

Förslaget som är lagt om fastighetsskatten som blir fastighetsavgift är i huvudsak bra. Det saknar bara en sak jag tidigare kritiserat. Småhustaxerade bostadsrättsföreningar kommer i kläm.

Har man 10 lägenheter så kommer man att betala 12000 kr per år om man har hus på höjden men 60 000 kronor om året om man har hus på längden. Vad finns det för rimligt i det? Nu läggs en spärr in så man istället kan välja 0,75 % av taxeringsvärdet. Det lindrar nog en del men varför skall hus på höjden och längden taxeras olika?

I övrigt borde vi kunna få lite bättre sans och balans i debatten. Är det bättre vi går tillbaka till hur fastighetsskatten såg ut innan regeringen la sin första budget 2006?

Idag har husrannsakan gjorts hos journalisten Trond Sefastsson.

”Det är ett rättsövergrepp av sällan skådat slag. Åklagaren har satt sig över en av våra viktigaste grundlagar - den som gäller yttrandefriheten och den som gäller källskyddet, säger TV 4:s vd Jan Scherman till TT.”

Hur? Visserligen är journalister tredje statsmakten men står man över lagen också?Skall polisen inte få granska om Sefastsson gjort sig skyldig till brott?

Sefastsson har ju själv blandat ihop sina roller och det är han som utsatt sig själv, TV4 och eventuella uppgiftslämnare för detta.

Jag är säker på att åklagaren behandlar eventuella uppgifter man kommer över med största försiktighet. Allt annat vore ju att verkligen öppna sig för kritik.

Jinge skriver bra om detta.

Svenska Dagbladet berättar att Blåvitt (IFK Göteborg) blir Blårosa i en match i höst. Färgbytet är ett sätt att stödja Cancerfondens kampanj Rosa bandet. Ganska kul idé.

Inga kommentarer: