måndag, september 17, 2007

Nu är alliansen på gång även i miljöpolitiken

Äntligen har alliansen tagit åt sig av kritiken och begripit att man måste ta initiativet i den politiska debatten. Under flera veckor har man ”läckt” bra saker ur kommande budget.

Firandet på Norrmalmstorg idag precis som besöket på folkpartiets landsmöte av alla partiledare visar att man tänkt till. Men det får inte bli enskilda händelser utan kampanjen för omval måste pågå varje dag, varje vecka och varje månad fram till september 2010.

Har man initiativet i den politiska debatten måste oppositionen hela tiden anpassa sig efter alliansregeringen och har svårt att komma ut med den egna politiken.

Idag, på årsdagen av segern i valet, kom ett miljöpaket.

Därmed tar alliansen ledningen i miljödebatten. För vad vill (s) (mp) och (v) tillsammans? Ingen vet.

EU borde ju vara det viktigaste instrumentet för att skapa ett hållbart Europa. Utsläppen från andra länder kan inte stoppas vid gränsen. Men (v) och (mp) vill ju lämna EU.

Undrar hur en gemensam miljöpolitik ser ut för vänsterkartellen?

Media kommer säkert att släppa fram missnöjda som klagar över höjd bensinskatt. För "jag" måste ju ha bilen jämt. Miljön får andra rädda.

Och till slut något helt annat. TV 4 köper politikerbloggen som jag länkar till. Enligt DN ingår i köpet att Niklas Svensson blir reporter på TV4:s Nyheterna samt att delägaren Daniel Alsén blir projektledare för Politikerbloggen.

Denna nyhet var inte Politkerbloggen först med utan en annan del av Bonniersfären.

Inga kommentarer: