onsdag, september 19, 2007

Vänstern brister i respekt för demokratin

Läs Sakine Madon utmärkta text i Expressen idag. Rubriken är ” Vänstern är usla förlorare”

Jag håller med allt hon skriver. Det är knepigt att man vägrar på något sätt att acceptera att valet förlorades. Nu pågår en namninsamling om nyval.

I detta upprop skriver man:

”Vi protesterar mot det omfattande systemskifte som håller på att genomföras i vårt land. Vi är övertygade om att det svenska folket vid valet 2006 inte gav den nuvarande regeringen detta uppdrag.”

Vänstern har bestämt att väljarna uppenbart röstade fel och därför skall valet göras om. Vilken fantastisk slutsats. Och vänstern har tolkningsföreträde.

Nej, man brister i respekt för demokratin. Kanske därför förtroendet för oppositonen faller?

Vissa inom vänstern förstår inte att en politisk strejk skulle vara bingo för alliansregeringen. Och det är därför LO inte vill ha detta. Tänk om LO strejkade mot det demokratiska valutslaget. LO och (s) begriper att det skulle vara en katastrof.

Dessutom skall man vara glad att man lever i ett land där man just får utrycka dessa åsikter. Namninsamling för nyval på Kuba och avsättande av Fidel Castro skulle nog inte vara så lätt att genomföra. För att inte tala om Nordkorea eller Vietnam.

Kungsbacka har ju inom socialdemokratin en riktig populist som också har problem med detta som heter demokrati. Maj-Britt Rane Andersson heter hon. Om en intressegrupp protesterar mot något kan man alltid lita på Maj-Britt. Hon ställer upp och lovar allt som går att lova.

Idag gör hon ett utspel i Hallands Nyheter. Ganska roligt sådant.

Jag citerar tidningen:

Det kallas samarbete inom alliansen. Men enligt Maj- Britt Rane Andersson (s) råder det diktatur och manligt översitteri i Kungsbacka.
– Moderaterna bestämmer och de andra partierna tiger och anpassar sig. Det här är inte demokrati, säger hon.”


Hon fortsätter:

”Det är sju personer som styr kommunen. Och bland dem finns ingen kvinna. Alla beslut fattas i kommunstyrelsens arbetsutskott, konstaterar Maj-Britt Rane Andersson.”

För det första är det en rejäl spark på partikamraten Åke Eliasson. S-råd och sittande i kommunstyrelsens AU. En av sju män hon ogillar.

För det andra så gjorde (s) i Kungsbacka ett katastrofval. Man fick 19,59% av rösterna 2006.

Efter fyra år med Maj-Britt just sittande i just kommunstyrelsens AU.

Kanske hon skall dra några slutsatser…..

Men det hon klagar på är att alliansen med 40 av 61 platser i kommunfullmäktige inte frågar (s) med endast 12 platser hur man skall styra kommunen. Och varför skall man göra det?

Det är demokrati när man fått 40 av 61 platser att styra.

Dessutom anar man bitterhet att hennes parti inte gjorde henne till kommunalråd eller ens ersättare i kommunstyrelsens AU.

Skulle vara kul om man fick vara med och lyssna på (s) gruppmöten.

Inga kommentarer: