tisdag, september 18, 2007

Politisk skadegörelse i Kungsbacka

Moderaternas lokal i Kungsbacka vandaliserades natten till måndag. En dataskärm stals också. I Göteborg så vandaliserades folkpartiets lokal och åtminstone försök till vandalisering gjordes av Svenskt Näringslivs lokal

Bakom detta säger sig en grupp som kallar sig kommando 365 stå som finns på vänsterkanten. Det skulle vara någon slags protest mot alliansen.

Men egentligen är det en protest mot vårt demokratiska samhälle. Av människor som inte accepterar den demokrati vi har. Svenska folket har valt regeringen. Den genomför det program som man gick till val på och 2010 får regeringen stå till svars. Antingen blir man omvald eller utkastad. Men utkastad på demokratisk väg utan våld.

Protestera gärna mot alliansregeringen. Det är en demokratiskt rättighet.
Men lyssna på dessa kloka ord från en socialist. Jag instämmer till 100 % i Zana Hussans inlägg när det gäller hur politisk debatt skall föras. Man skall vinna argumenten.

Och så väntar jag med spänning på Svenssons synpunkter.

Uppdatering 12:18

Bloggaren Svensson tog min passning men kanske inte på sådant sätt jag räknat med, dvs. ett klart avståndstagande.

Istället rabblar han upp en massa statistik som går ut på att vänstervåld inte existerar och om det existerar så är det försumbart och bör inte uppmärksammas.

Så slutsatsen är ju att det som hände i Kungsbacka och Göteborg har inte hänt. Och har det hänt så skall det inte uppmärksammas för enligt statistiken har det nog ändå inte hänt.

Hans PS! är ganska kul. ”Jag tycker inte det är bra att angripa politiska lokaler på det sätt som skett i Göteborg och Kungsbacka. DS.”

Slå sönder fönster, och stjäla är ”inte bra”? Bättre kan du. Eller får man skylla sig själv om man är moderat eller folkpartist?

3 kommentarer:

Anders_S sa...

Ja bättre kan jag. Det är oacceptabelt.

TOMMY RYDFELDT sa...

Bra. Tack.

Björn Fridén sa...

http://www.dalarnastidningar.se/nyheter/borlange/article243047.ece

Jag skulle inte orka avkräva varenda högerbloggare avbön från detta. Vad är syftet med att kräva att vänstern ska ta avstånd från att några pajasar pajar rutor på samma sätt som muslimer ofta avkrävs något slags avståndstagande från vartenda terrordå? Är syftet att misstänkliggöra folk? Eller kan man bara gör det enkelt för sig och alla andra och förutsätta att alla är emot våld och skadegörelse tills dess att de uttalar stöd för det?