tisdag, september 18, 2007

VAB-Dagar, Virus, Sjukförsäkring och skattesänkning

Flera undersökningar har visat att så kallade VAB-dagar, föräldrapenning för sjukt barn, är den del inom socialförsäkringarna som de fuskas mest med.

Att lämna ett intyg från det daghem man har barnet på, att det verkligen varit borta, är ingen stor grej. Men det är viktigt att alla har förtroende för socialförsäkringarna. Annars blir det lätt så att, varför skall jag göra rätt för mig när andra fuskar? Inför intyg.

Chockökning av virus på Internet, är jätterubrik på Svenska Dagbladet. Åtminstone i skrivande stund. Först reaktionen, är detta med i budgeten? Så ser jag att det står ckockökning och inte chockhöjning. Men oroande i vilket fall.

Hillary Clinton har lagt fram sin sjukförsäkringsplan.

Intressant är att sjukförsäkringen den här gången diskuteras och kan bli en valfråga. Tidigare har många kandidater avfärdat frågan och pekat på Europa som varnande exempel.

Intressant också att i Sverige diskuterar vi små detaljer och om det finns överutnyttjande och vissa blir upprörda. I USA står 47 miljoner utan sjukförsäkring. Lite olika perspektiv.

Idag öppnar riksdagen och vi får också på DN debatt i en artikel av alliansens partiledare reda på att skatten på arbete sänks nästa år med 10,8 miljarder.

Skall (s) höja dessa skatter igen om ma får makten?

Inga kommentarer: