onsdag, september 05, 2007

Mona Sahlin har glömt sin egen avgång

Mona Sahlin har tyckt till:

”- Det är en partiledares grundläggande uppgift att hålla ihop sitt parti i viktiga sakfrågor. Vi såg redan förra året hur flera moderata statsråd tvingades lämna regeringen, nu kom nästa slag mot Reinfeldts förmåga att hålla ihop sin regering och sitt parti, skriver Sahlin vidare i pressmeddelandet och kallar avhoppet ett djupt misslyckande.”

Det är ett uttalande som kan förfölja henne om hon någon gång blir statsminister.

Minnet tycks vara kort hos Mona Sahlin och vissa andra. Har hon glömt sin egen avgång? Det var inte bara inköp av Toblerone på regeringens kontokort utan ganska vilt använde av detta kort för privata uttag och även semesterresor. Hon betalade i och för sig tillbaka men inte utan påpekanden.

Dessutom hade hon missat att betala daghemsavgift, missat sin restskatt och hade ett antal betalningsanmärkningar. Det är häftigt att betala skatt, sa Mona, men tydligen inte sin egen.

Och hon har glömt Laila Freivalds (2ggr), Kjell-Olof Feldt, Erik Åsbrink, Maj-Inger Klingvall för att nämna några avgångar.

Givetvis skvätter detta på Fredrik Reinfeldt. Och till skillnad från tidigare avgångar så handlar det lite om de nya och gamla moderaterna. Mikael Odenberg står ju för gammal moderat försvarspolitik medan Borg och Reinfeldt gått mot mitten.

Vi får se om det får betydelse framöver.

2 kommentarer:

Mary X Jensen sa...

Just det - jag skrev detsamma. Mona Sahlin avgick inte på grund av att hon inte var överens i en sakfråga, utan på grund av egna tillkortakommanden som person.

Anonym sa...

Jag har röstat borgerligt i hela mitt liv och lär väl fortsätta med det (alternativen förskräcker). De senaste händelserna har dock fått mej att längta ut från det här landet. När Bo Pällnäs verkar ropa i öknen blir man rädd.