tisdag, september 04, 2007

Tronds skattebrott, Björklund igen, vårdnadsbidrag och religion

TV 4 medarbetaren,Trond Sefastsson, har stor uppfattning om sig själv. Såhär säger han till Dagens Nyheter:

” "Jag förstår att folk är avundsjuka för att jag tjänar mycket pengar. Jag är ingen journalist som tar 3 200 kronor för en text och en bild", säger han till DN.”

Sefastson säger att de mesta av de 400 000 kr han fått av en familj finns kvar i kuvert. I ett bankfack?

Att ha 400 000 kr i ett kuvert, som inte är bokförda i verksamheten och ej betalda moms och annan skatt på är ju ett klart skattebrott och bokföringsbrott. Pengarna togs emot 2006 och skulle deklareras senast 2007-05-02. På obetald skatt skall också skattetillägg utgå.

Idag är det Svenska Dagbladets tur att intervjua tillträdande folkpartiledaren Jan Björklund inför helgens landsmöte.

Artikeln ger en bra genomgång av vem Jan Björklund är även om det bara blir övergripande om politiska frågor.

Frågan som ställts senaste dagarna, och som upprepas av Ann-Charlotte Marteus i Expressen, är om Jan Björklund är tillräckligt feminist och vill driva jämställdhetsfrågorna?

Lite konstig debatt. Samma fråga skulle kunna ställas om t.ex. bostadspolitik, utrikespolitik och kulturpolitik där man hittar få uttalanden av Jan Björklund. Inte konstigt då Jans huvudsakliga område har varit skolfrågor. Andra personer har företrätt folkpartiet och redovisat partiets syn.

Apropå jämställdhet så kommer enligt Dagens Nyheter ett vårdnadsbidrag införas från 1/7 2008. Detta bidrag har ju av många beskrivet som en kvinnofälla. Jag tror dock att ytterst få kommer att utnyttja det.

En hel del har hänt i Sverige på 15 år och det skulle behövas mycket stora belopp i bidrag för att någon skulle stanna hemma. Men om det ger valfrihet till fler är det OK.

Speciellt om det kombineras med en jämställdhetsbonus som stimulerar män att ta ut mer av föräldrapenningen.

Tillbaka till landsmötet igen. När man läser tidningen Dagen idag kan man tro att folkpartiets landsmöte bara skall diskutera religion. Över 500 motioner skall behandlas och en del programförslag från partistyrelsen.

Men Dagen redovisar inte en enda motion eller förslag som inte handlar om livsåskådning och religion. Lite underligtt sätt att beskriva landsmötet.

UPPDATERING I TV 4 HÄRVAN

Nu avslöjar tidningen Resumé en del detaljer i TV 4 härvan. Den "hemliga" källan och journalisten Dick Sundevalls ekonomi kan man läsa om här.

Sundevall och den hemliga källan har också tydligen gjort ett "hemligt" program åt TV 4. Läs här.

Priset för storyn för Strix och Aftonbladet skriver man om här.

Allt enligt Resumé.

Vilken soppa.

UPPDATERING I TV 4 HÄRVAN 23:01

Nu går även Dagens Nyheter ut med att den hemliga källan är den brottsdömde f.d polisen Olle Liljegren. Även Lars Adaktusson nämnde Liljegren i sitt program på TV 8 ikväll.

Och både DN och Svd rapporterar att Riksåklagarens enhet för korruptionsmål och länskriminalpolisen i Stockholm tar över utredningen mot Trond Sefastsson.

Gissar att Skatteverket redan påbörjat en revision.

1 kommentar:

Daniel sa...

Fattar inte varför vänstern (+ fp emellanåt) inte kan myndigförklara kvinnor i detta land. De resonerar som om alla kvinnor är dumma i huvudet och inte kan fatta egna beslut. Min fru har själv valt att vara hemma med vår son i snart 4 år. Det har orsakat oss båda/hela familjen stora ekonomiska bekymmer men, ett val vi inte ångrar.

Vår son började dagis denna vecka några veckor innan han fyller 4. Han är en trygg, harmonisk, självsäker liten kille som nu verkligen ser fram emot förskola. Inskolningen går som en dans och han kan inte få nog.

Pension mellan makar går att fixa. Om nu gumman vill vara hemma några extra år kan väl gubben betala lite extra åt frun? (el sambon). Pengar och karriär går att återställa. Men, de första 0-4 åren i dina barns liv KOMMER ALDRIG TILLBAKA!!!!

http://mytwocents.blogg.se

mvh
Daniel