måndag, september 03, 2007

Tronds fall, Jans uppgång och miljardfel

Det extra Insider i TV 8 igår var beklämmande på många sätt. Är det så undersökande journalistik går till? Jag förstår att Janne Josefsson är upprörd för de skvätter på honom och andra som försöker göra bra grävande journalistik.

I centrum har vi en journalist/jurist, Trond Sefastsson, som uppenbart har oerhört stora tankar om sig själv. Som bara ser komplotter och folk som vill komma åt honom. Han fabulerar också ganska fritt och ser inte psykiskt frisk ut.

Det sista påpekar också programdirektören på TV 4, Göran Ellung, även om han pratar om en person som inte är i balans.

Precis som skatteverket säger så är det ganska lätt att konstatera skattebrott och bokföringsbrott. Tar man emot 406 000 kr så skall dessa deklareras senast 2/5 2007. Moms skall betalas och uppstår vinst i hans enskilda firma skall vinsten deklareras och beskattas.

Det lär bli en fortsättning på denna soppa.

Jan Björklund väljs på fredag till ny folkpartiledare. Torsdag eftermiddag åker jag själv till Västerås även om jag inte är ombud. Representerar Kungsbackas folkpartister tillsammans med vår vice ordförande i Kungsbacka, Hans-Åke Fryklund, vår gruppledare från landstinget Bengt Eliasson och f.d. riksdagsmannen Lennart Kollmats.

Lennart kommer att debattera folkpartiets förslag till nytt kulturprogram där han har en del vettiga ändringsförslag. Vi övriga kommer stötta Lennart på bästa sett i debatten. Lennart har redovisat dem i en artikel i tidningen NU så de lär knappast komma som en överraskning för vissa.

Själv riktar jag in mig på att få igenom motionen om utredande av ett bosparande.

I Dagens Nyheter intervjuas idag Jan Björklund. Jans bakgrund visar den bas folkpartiets skall stå på. Det är idéerna som är viktiga inte att någon blir medlem för att person har ett visst yrke, eller bor på en särskild plats.

Återkommer om landsmötet.

Till sist så anser försäkringskassan, ingen annan, att man betalar ut upp emot 3,5 miljarder per år felaktigt. Det är mer än vad sjukhusen i Halmstad och Varberg kostar. Mer än Kungsbacka kommuns hela budget.

Tänk om man satsade dessa pengar på att bekämpa köer i vården?

Om a-kassorna var ärliga tror jag vi kan hitta motsvarande felaktigheter där.

Finns det något bättre sätt att spara i offentlig sektor än att se till att man bara betalar ut rätt pengar till rätt personer?

UPPDATERING 3/9 17:18

Nu meddelar polisen att man har inlett en förundersökning mot tv-reportern Trond Sefastsson efter misstankar om bedrägeri och olaga hot. Skattebrott och bokföringsbrott skulle jag vilja lägga till.

Inga kommentarer: