torsdag, november 29, 2007

Redknapp viktigare än Brown?

Svensk nyhetsvärdering av utländska nyheter är ganska intressant. Undrar vem det är som gör värderingen? Är det vad TT skriver som blir avgörande för tidningarna?

I Storbritannien på går det en skandal där regerande Labour kringgått regler för kampanjbidrag genom att tillåta en fastighetskung att skänka pengar genom andra personer.

Vid premiärministern Gordon Browns frågestund i parlamentet igår gick oppositionen hårt åt Brown som på grund av sitt kontrollbehov, och sätt att agera på finansdepartementet när han var finansminister, går under smeknamnet Stalin.

Gordon Brown har sedan han blev premiärminister 27 juni i är gått igenom skandal efter skandal. Opinionssiffrorna är körda i botten och Brown ser utarbetad och pressad ut.

Och det måste ha känts för honom när Liberalernas t.f. ledare Vince Cable igår öppnade med att säga ” de senaste veckorna har premiärministern förvandlasts från Stalin till Mr Bean”. Hela underhuset skrattade.

Men står detta i svenska tidningar? Jag kan inte hitta en rad. En viktig nation i Europas premiärminister är i gungning och den stora nyheten från Storbritannien är att fotbollstränaren Harry Redknapp (bilden) blivit arresterad för misstänkta brott kring övergångar.

Redknapp är en högst ordinär manager, med i och för sig lång karriär, men inga framgångar.

Underligt nog är han nämnd som ny förbundskapten. Men det beror mest på att det för vissa är viktigare att en förbundskapten är engelsman än att han är kvalificerad.

Men Redknapp slår ändå Brown i nyhetsvärderingen. Eller är det brist på nyhetsvärdering?

Har man idag inga korrespondenter i Storbritannien?

Inga kommentarer: