tisdag, november 27, 2007

Synd Johansson förstörde sitt utspel

Som jag gissade i mitt tidigare inlägg, finns här, så skulle förslaget från Göran Johansson (s), att utvisa alla som ansökte om asyl efter att ha smugglats till Sverige, väcka rubriker.

Men det är synd att Göran Johansson förstörde sitt utspel genom att ha med detta förslag som han uppenbarligen inte hade kontrollerat möjligheten att överhuvudtaget genomföra.

Givetvis får han kritik från många håll. Bland annat från Mona Sahlin och migrationsminister Tobias Billström.
Han måste ha förstått att det skulle ge rubriker.

I den intervju i GT som ligger till grund för rubrikerna tar han bland annat upp frågor som direkt berör integrationen. Frågor som hans parti och partiledare totalt misslyckats med när man satt vid makten och Mona Sahlin var integrationsminister.

Jag upprepar dem gärna igen:

1. Så fort en flykting kommer till Sverige så skall han eller hon få ett introduktionsår för att lära sig svenska.

2. De första en flykting ska träffa är en tjänsteman som tar reda på vad flyktingen har för kunskaper och utbildning, och en arbetsförmedlare – inte en socialarbetare.

3. Flyktingen ska få ett praktikjobb som stämmer med hans kunskaper.

4. Han eller hon ska samtidigt få svenskutbildning som även innehåller yrkessvenska – så att den som är snickare eller IT-ingenjör får specialutbildning i svenska som passar just den individen.

Jag tolkar dessa förslag som ett klart stöd för alliansens jobblinje och nej till bidrag och utanförskap.

Men detta har alla missat pga att förslaget att utvisa dem som smugglats hit tagit över rubrikerna

Synd Göran Johansson förstörde sitt eget utspel. Det kunde varit en början till nytänkande i integrationspolitiken inom (s).

Inga kommentarer: