torsdag, december 13, 2007

Fisk och urdålig krishantering

Paketerad fisk är nästan inget som existerar på västkusten. Man går till sin fiskhandlare och kan titta på vad han har. Får man något som inte är bra går man inte dit igen eller klagar.

Fuskar handlaren så är han snart borta från branschen.

Däremot räkor kan man se att det fuskas med. Speciellt i turisttäta områden. Turister från östkusten vet ofta inte hur en färsk räka skall se ut. Färska och gamla blandas. Svårt att lura en som är van men turister går på det.

Den ICA-handlare jag besöker säljer överhuvudtaget inte färsk fisk eller färska räkor. Jag har dock sett att paketerad fisk förekommer i andra delar av Sverige.

Fisk är ju lika känsligt som köttfärs.

Nu avslöjar Aftonbladet att ICA även paketerat om fisk.

Blir jag förvånad?
Såg Uppdrag granskning igår. Vem har gett ICA råd när det gäller krishanteringen? Är det konsulter så sparka dem direkt.

Vad ICA skall göra är en klar pudel. Fusk är fusk och inte misstag. Och det är inte enskilda anställda som fuskar utan handlarna.

Man skall givetvis lämna ut alla rapporter om granskningar som görs. Har personer i ledningen vetat om detta måste de gå.

Är problemet koncernchefen Kenneth Bengtsson?

Han har, enligt Uppdrag granskning, förmodligen fuskat själv som handlare,

Man kan inte skydda honom genom dimridåer och att kalla det misstag när det är fusk.

Förstår inte ICA att rätt vad det är kommer Janne Josefsson hitta f.d. anställda hos honom som ställer upp i TV och berättar om fusket i Kenneth Bengtssons butiker. Och kanske även annan bevisning kommer fram.

Finns det interna rapporter om fusk och ompaketering kommer Janne Josefsson att hitta dem.

Börja krishantera på riktigt ICA. Min e-post finns på sidan om ni behöver råd. **ler**

PS! Undra om ICA-Stig (bilden) någonsin kommer tillbaka? DS!

Inga kommentarer: