onsdag, november 16, 2011

Surt sa Ola om kvalitetskommunutnämningen.

F.d kommunalrådet Ola Johansson (C), numera riksdagsledamot, har i sin blogg och lokalpressen kritiserat nuvarande kommunledning för att inte genomföra beslut. Han har också skrivit att det behövs starkare politiskt styrning och kritiserat att tjänstemännen (Läs kommundirektör Lasse Järvsén) har för mycket att säga till om.

Idag kom beskedet att Kungsbacka kommun blir Sverige kvalitetskommun 2011. Hoppsan, var det inte så dåligt som Ola Johansson påstår?

Radio Halland valde också idag att intervjua Ola Johansson om detta. Det var ingen sprudlande glad riksdagsman Johansson som svarade på frågor.

Det kändes nog lite surt att Kungsbacka fått den utnämningen efter hans utskåpning av kommunledningen.

Och så lade han till att juryn ju inte gått på djupet när man utsåg Kungsbacka. Införstått att hade man gjort det så hade aldrig Kungsbacka fått utnämningen.

När blev Ola Johansson en sådan surgubbe?

Nu är han ju inte världens smidigaste person. När vi Folkpartister som bor i Varla kämpade för Varlaskogen var vi populister.

Att vi som boende där uppskattade skogen som rekreationsområde funderade han inte på. Svaret fick han i valet 2010 då Centerpartiet halverade sitt stöd i området och Folkpartiet ökade kraftigt. Tack Ola för den hjälpen.

Han kunde ju lite klädsamt också fundera över sina fyra år som kommunalråd och ordförande i Servicenämnden. En nämnd och förvaltning som han aldrig förberedde för att klara konkurrens och som därmed gör av med onödiga skattepengar.

Jag är stolt och glad över att bo i Sverige kvalitetskommun 2011. Utmärkelsen visar att alliansstyrda Kungsbacka är på rätt väg. Grattis till alliansledarna Per, Ulrika, Larry, Hans och Fredrik med tjänstemän.

En kommun eller region är aldrig färdig. Man behöver hela tiden öka kvalitén, göra effektiviseringar och förbättra bemötandet.

Att i det arbetet ha i ryggen att man blivit Sverige kvalitetskommun 2011 är ingen dålig utgångspunkt.

GP1 GP2


1 kommentar:

Ola Johansson sa...

Andra försöket att lämna kommentar. Ja, Tommy, vem som i längden vinner får vi se. Varlaväljara kommer och går, men jag tror att en viss bergtäkt var sprängstoff i förra valet. Och man kan konstatera att Kungsbacka ännu så länge lever på lånad sten. Förr eller senare måste man fatta även obekväma beslut om man ska tillåta Kungsbacka att växa och utvecklas. Du svingar vilt, fast du nog innerst inne vet att jag har rätt. Du med erfarenhet av att sitta i stadshuet under en tid när politiken hade fritt svängrum som nog var vidlyftigare än vad som var nyttigt borde förstå när jag talar om politikens rätt att ta den plats vi förtjänar utifrån det mandat vi fått av väljarna. Jag missunnar inte Kungsbacka sitt pris, tvärtom, men jag konstaterar att alltmedan detta tävlande pågått är det många politiska beslut och Alliansövernskommelser som fått stå åt sidan medan detta race har pågått. Att ta ansvar med regeringsmakt är detsamma som att göra det i Riksdagen. Det gäller att genomföra det program man går till val på ochhelst inom den mandatperiod som är aktuell. Här kan man inte räkna med det och det har stört mig ända från början. Det är glädjande för Lasse och hans närmaste medarbetare att ha denna fjäder i hatten när han nu går vidare till annan verksamhet, där det säkert kittlar med en sådan bedrift. Vi ser med tillförsikt fram emot kommande år med ny ledning och nya prioriteringar. Måhända är det bra med lite vacuum på tjänstemannasidan som ger luft åt politikens vingar istället för rallasvingar.