söndag, augusti 12, 2007

Svennis levererar och Mona snackar


Så har Sven-Göran Eriksson, allas vår Svennis, startat ligan så som de flesta fotbollsjournalister i England inte ville. Hans Manchester City vann på bortaplan mot West Ham med 2-0.

Men brittiska fotbollsjournalister har lätt att ena veckan såga en manager för att nästa vecka hylla samma person. Och idag får Svennis god press.

Senaste tidningsankan i England har ju varit att Svennis köpt spelare utan att känna till dem. Något han avvisade igår.

Han har i och för sig inte sett alla spela men har fått goda vitsord från dem som sett dem och haft mängder av videos att titta på. Tydligen räckte det.

Men det är en lång serie och givetvis kommer City att få svårt att ta en topplats. Men kul är det för Svennis, Hasse Backe och Tord Grip.

Enligt Svennis har ingen annan manager i ligan hört av sig och sagt grattis till jobbet. Tidningarna spekulerar att de för det första är avundsjuka för att han fick jobbet många ville ha och sedan finns det gammalt groll sedan tiden som förbundskapten för England. Svennis ville ha spelare till träningar och träningsmatcher och klubbarnas manager var inte så villiga att släppa dem.

Dagens roliga rubrik är en ledare i Svenska Dagbladet om Mona Sahlin, " Någon Svennis är hon inte".

Verkligen inte. Hon har mer gemensamt med de engelska journalister jag beskrev ovan. Oblygt lovar hon storstadssatning på 15 miljarder efter 12 år av sossestyre där hon själv en tid var ansvarig för dessa frågor.

Man kanske kunde lovat detta i vårbudgeten 2006?

Inga kommentarer: