fredag, augusti 17, 2007

Peter Eriksson talar i egen sak och uttalar sig bara när det passar honom.

Peter Eriksson (mp) gillar inte tanken på att man skulle kunna ha extra val i kommuner och landsting.

Men givetvis talar Peter Eriksson i egen sak. Miljöpartiet har ibland skickligt ibland hänsynslöst utnyttjat att man varit vågmästare och hoppat både hit och dit bland blocken. Allt för att med ganska få mandat och röster bakom sig kunna få ibland ett orimligt inflytande. Detta vill givetvis inte Peter Eriksson vara utan.

Om möjligheten till extra val fanns skulle ju både (s) och alliansen kunna tröttna på miljöpartiets försök till politisk utpressning och genom extra val ge väljarna chans att säga sitt.

Om han inte ställer upp på att utreda om det går att ha extra val till kommun och landsting så tycker han uppenbarligen det är OK att man hoppar hit och dit som vald och att majoriteten kan skifta från dag till dag.

Precis som jag skrev i mitt tidigare inlägg idag, när en avhoppad politiker uteblir från mötet skiftar ju majoriteten tillbaka den gamla eftersom ersättaren kommer från det parti politikern blir invald från. Skall vi ha det så?

Peter Eriksson väljer också att uttala sig om de saker som passar honom.

Jag väntar fortfarande på en förklaring på att färre elever har behörighet till gymnasieskolan och går ur grundskolan utan godkänt i mattematik, svenska och engelska. Hur har detta kunnat ske under miljöpartiets 8 år som stödparti till (s)?

Jag väntar i och för sig även på uttalande av Mona Sahlin och Lars Ohly i samma fråga.

Hur kunde vänsterkartellen överge skolan på detta sätt?

Inga kommentarer: