torsdag, augusti 16, 2007

Valfrihet och Svennis

Varför är vi generellt så rädda för valfrihet i Sverige? Speciellt gäller de politiker på vänstersidan som ofta tycker att valfrihet är onödigt och att politiker gör de bästa valen åt medborgarna.

Jag kan ju inte undvika att ta upp Vårdval Halland igen. Friheten att i Halland välja vårdcentral.

Jag tror att herr Svensson i Slöinge och Fru Olsson i Kungsbacka är bättre på att välja vilken vårdcentral de vill tillhöra än vad jag är som politiker. Så enkelt och så naturligt att medborgaren själv får göra detta val. Läs gärna vad jag skrev igår om Vårdval Halland.

Nu uppmärksammas att flera friskolor vill etablera sig i Stockholm.

"Var tredje kan gå i friskola 2008" heter rubriken i Svenska Dagbladet. Men bara om föräldrar och elever väljer det. Ingen tvingas ju gå i en friskola. Så hur många som kommer att gå i friskola är helt upp till föräldrar och elever. Ingen som vill gå där, inga friskolor, så enkelt är det. Skolor utan elever fungerar dåligt.

Bra förövrigt att skolborgarrådet Lotta Edholm (fp) är tveksam till att en hel stadsdels skolor blir friskolor. Det är ju valfrihet det handlar om och blir alla kommunala skolor i en stadsdel friskolor finns ju ingen valfrihet.

Kan inte undvika att skriva några rader om Sven-Göran Eriksson. Han är tydligen född med matjord från Värmland i fickorna. Efter två omgångar har hans Manchester City 6 poäng och Man United 2 poäng. På söndag möts dem. Dags att ringa Canal Digital och beställa Canal+.

Inga kommentarer: