onsdag, november 07, 2007

Opinioner och Sahlinska pinsamheter och Vänsterpartiet

Givetvis hade vänsterblocket hoppats på ras för regeringen i allmänhet och moderaterna i synnerhet efter veckornas drev. Men tji fick dem.

Enligt DN/Synovate backar (m) 0,3 %. Sossarnas backar förövrigt 0,6 %.

Glädjande är att folkpartiet ökar med 0,5 % till 7,5 %,

Kuriosa är att nu är Sverigedemokraterna nere på 2,3 %.

Jag tror att många på vänsterkanten är förvånade. Men jag kan inte säga att jag är det. Skandaldrev är ofta drivna av journalister och inte människors indignation. Och ger därför lite utslag i opinionen.

Plötsligt uttalar sig Mona Sahlin utan att mediastrategerna fick säga sitt. Till TT säger hon:

"De nya allvarliga uppgifterna om de moderata statssekreterarna gör att man måste ställa frågan, är det en kultur inom moderaterna vi bevittnar, ett beteende inom en samhällsgrupp som ogillar skatter och därför tar sig friheter att bryta mot reglerna?”

Och vilka regler bröt hon mot? Att inte använda statens kontokort för eget bruk? På semester? För privat bilhyra? För lite förskott på lönen?

Vilken frihet tog sig Mona Sahlin? Och vilken betalningsmoral hade hon?

Betala räkningar i tid var ingen gren hon skulle ha vunnit guldmedalj i.

Hennes betalningskultur var väldigt speciell.

Roligt är att nu börjar svenska folket reagera. Journalisternas egen drevkultur slår tillbaka.

Hur många journalister har haft svart städhjälp? Eller betalast svart för hantverkare? Kanske samma som driver drevet? Trovärdigt? Knappast.

Att vänsterpartiet reagerar är kul. Ett parti som hade en partiledare som avgick pga skattebrott.

Lite kuriosa igen. När Bill Clinton blev riksrättsåtalad pga av Lewinskyskandalen ökade hans popularitet. För varje påhopp man gjorde på honom blev han populärare. Något att fundera på.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Och om jag inte förstått fel så har även Mona haft svart dagmamma. För att inte tala om de böter som gått till inkasso och det körförbud hon fick på bilen som hon senare fick böter med, fast den inte fick användas. Hmmm nej Mona slänger en stenbumling av bibliska mått i sitt eget glashus. Det pinsamma är att sossarna valde henne som ledare, så jagar man moderata statsråd, det är sånt som kallas hyckleri.

Anonym sa...

En väldigt intressant opinionsundersökning, andelen osäkra väljare ökar. Det kan tyda på att borgeliga kärnväljare är på väg bort. Utan m-stämman denna månad då moderaterna hade en hel helg på tv hade det sett annorlunda ut redan denna månad då stämmor/kongresser brukar leda till kraftiga hopp uppåt i opinionen.
Mvh/ Peter

Anonym sa...

Mona Sahlin kastar sten i Glashus, patetiskt.

Gun Svensson sa...

Väldigt ofta undrar jag hur en seriös dialog mellan engagerade socialliberaler och demokratiska socialister skulle kunna utvecklas om man tog itu med sin lust att puckla på varandra. Jag tycker att ingen av er kan försvara att landets elit undandrar sig sitt ansvar att vara bra föredömen.