tisdag, november 06, 2007

Undrar om (s) skäms lite?

I valet 2006 röstade en klar majoritet på alliansen i Sundbyberg. Och man fick makten.

Plötsligt blir två moderater sura på sin lokala partiledning och upptäcker också lika plötsligt att man är socialdemokrater. Ingen kan väl tro på dem?

Jo makthungriga socialdemokrater tror givetvis på dessa moderatsossar därför makten är viktigare än allt. Viktigare än valresultatet, viktigare än moral.

måndagen fullföljdes maktskiftet.

Nu regerar (s) bland annat med stöd av två f.d moderater.

Undrar om (s) skäms lite att regera trots att väljarna kastade ut dem?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tyvärr kommer (S) inte att skämmas överhuvudtaget. Detta visar som du säger än en gång att makten för (S) är viktigare än allt. Även väljarna vilja...

Anonym sa...

"En klar majoritet"?

Det skiljde ett mandat mellan blocken:

http://www.val.se/val/val2006/slutlig/K/kommun/01/83/roster.html

Att de två moderaterna avgick berodde på extremt uselt ledarskap inom moderaterna i Sundbyberg, dessutom var interndemokratin på en sån låg nivå att valfusk skedde på de interna mötena. Att två moderater då fick nog och ville ta ansvar för sin kommuns bästa är fullt förståeligt.

TOMMY RYDFELDT sa...

Ja en klar majoritet. Alliansen fick 52,69% och de tre vänsterpartierna fick 45,61%. Rätt klart eller?

Vänstersidan hade tur i mandatfördelningen. Moderaterna fick t.ex. 1,83 % mer än (s) men samma antal mandat, 17.

Är man missnöjd kräver man väl förändring inom sin grupp eller samarbetsallians? Ingen med trovärdighet går från moderaterna till socialdemokraterna över en natt och totalt byter åsikter?

Med 45,61% av väljarna bakom sig saknar vänstersidan mandat att styra Sundbyberg. Det borde vara ett problem inte bara för de tre partiernas ledare i Sundbyberg utan även på riksplanet. Snacka om demokratiskt underskott.