lördag, november 10, 2007

Nej till byggnation i Varlaskogen - Replik

Vår insändare, se här, om folkpartiets nej till byggnation i Varlaskogen fick mothugg av två anonyma skribenter. Vi skulle vara populistiska och borde skämmas för att vi säger nej till att skövla skogen.

Konstigt att vissa inte vågar stå för sina åsikter.

Givetvis så svarar vi och idag är repliken inne i Kungsbacka Posten.

Vi skäms inte för bygg-nej i Varlaskogen

Signaturerna CGV och CAJ tycker i en insändare i Kungsbacka Posten 6/11 att folkpartiet skall skämmas för att vi säger nej till byggnation i Varlaskogen.

Men vi har absolut inget att skämmas för och vågar stå för vår åsikt utan att gömma oss bakom en signatur.

Frågan har prövats grundligt i folkpartiet. När förfrågan kom från ett byggföretag för några år sedan sa vi att pga. bostadsbristen är den värd att prövas ingående. Folkpartiet sa detta trots protester. Så skulle vi ha varit populistiska så skulle vi ha sagt nej direkt utan seriös prövning.

Folkpartiet sa också att översiktsplanen för Kungsbacka stad är rätt tillfälle att pröva frågan. Företaget drog sedan tillbaka förfrågan för att avvakta detta arbete.

Nu har planen varit utställd. Vi har haft en arbetsgrupp som arbetat med planen under flera månader. Sedan har vårt gruppmöte prövat frågan och slutligen har vår styrelse lämnat ett yttrande. En grundlig demokratisk process har kommit fram till vårt eniga ställningstagande.

Fram till 2020 skall ca: 4500 bostäder byggas i Kungsbacka stad. Vi beskriver i vårt yttrande var vi anser dessa bostäder skall byggas. I yttrandet så skriver vi att det är viktigt med gröna lungor även inne i Kungsbacka stad. Därför säger vi nej inte bara till byggnation i Varlaskogen utan även i Forsskogen.

Planerad bebyggelse i Varlaskogen skulle bli 100 bostäder. En obetydlig del av planerade 4500 och absolut inte värda att förstöra en miljö som idag används av många för rekreation och friluftsliv.

Ann Molander (fp)
Tommy Rydfeldt (fp)
Eirik Langjord (fp)

Inga kommentarer: