lördag, november 10, 2007

Skolpolitiksförändring under galgen

Mona Sahlin vet mycket väl att ca: 80-85% av väljarna i olika undersökningar vill ha betyg från årskurs 6. Men det har hennes parti tidigare sagt nej till. Vissa inom (s) vill inte ha betyg överhuvudtaget.

SSU vill fortsätta med skolflummet och man skall i skolan ha vad SSU kallar för kunskapsjournal. Och ingen skall kunna få underkänt. Men vad gör man med en elev som faktiskt inte lärt sig läsa, räkna eller skriva? Skriver in det i kunskapsjournalen och släpper eleven vidare till gymnasiet? Är man inte godkänt måste ju eleven och föräldrarna få veta det så det går att rätta till. Vilket flum.

Mona Sahlin kan tänka stig betyg tidigare men vill ha en blocköverskridande överkommelse.

Givetvis av tre skäl. För det första vet hon att hon har väljarna mot sig. För det andra är det lättare att tvinga igenom tidigare betyg inom partiet som en del av en uppgörelse med regeringen. För det tredje vill Mona Sahlin ha bort frågan från valet 2010.

Att gå till val 2010,lova riva upp regeringens betygsreform och som alternativ till Jan Björklungs skolpolitik presentera samma misslyckade skolpolitik som i valet 2006, ger inga röster utan bara problem.

Vändningen i skolpolitiken är under galgen och inte för att man tycker att flummet skall bort. För hade man verkligen tyckt att skolan behövde förändrats och tidigare betyg behövdes hade man 12 år på sig att göra det. Men inget hände.

Inga kommentarer: