onsdag, december 26, 2007

Dåliga siffror för Mona Sahlin.

Att bara 48 % i en undersökning gjord av SIFO för Aftonbladet har stort förtroende för Mona Sahlin är ganska förvånande. En rätt dålig siffra. Strax över 40 % av väljarna är beredda att rösta på hennes parti och hennes två lydpartier (mp) och (v) får 10-12% i olika mätningar.

Väljarna i detta block borde ju ha förtroende för henne, men de har de uppenbart inte alla.

Och det innebär ju att Mona Sahlin (bilden på sidan) är ett problem och hinder när det gäller att få nya väljare. Hon når inte ut speciellt bra till dem som idag inte kan tänka sig rösta på (s), (mp) och (v). Detta gör säkert den socialdemokratiska partiledningen rätt bekymrad.

Går man till ett parti där man inte har förtroende för partiledaren? Jag tror inte det.

När dessutom Mona Sahlin och (s) måste överge sin taktik med att inte säga något om sin egen politik så kan stora problem uppstå.

Fredrik Reinfeldt får 45 %. En mycket bra siffra. Speciellt med tanke på att hans parti får 20-23% i opinionsmätningar.

Maud Olofssons 42 % är nog mest imponerande. Centerpartiet ligger ju kring 6 % av väljarna i undersökningarna men hon når klart utanför sitt parti.

Det är första gången Jan Björklund är med i en sådan här undersökning. Han får 29 %, en klart godkänd siffra. Högre än Lars Leijonborgs sista mätning. Jag tror många inte känner Jan ännu och han kommer med tiden att klättra stadigt uppåt.

Även Jan har förtroende utanför folkpartiets väljarbas.

Inga kommentarer: