fredag, december 21, 2007

Jag är givmild och Reinfeldt syns

I Dagens Nyheter presenteras en mycket underlig opinionsundersökning. Enligt den så svarar nästan nio av tio svarande folkpartister att de köper julklappar för ett större värde än de får.

Miljöpartiets och vänsterpartiets sympatisörer uppger att de får dyrare julklappar än de ger.

Vem har kommit på att göra en sådan undersökning. Var det på DN:s julfest 04.30 på morgonen?

Statsvetaren Stig-Björn Ljunggren gör en analys med lite humor i och säger till DN:

”- På vänstersidan har du fortfarande en massa människor som är intresserade av alternativa julvarianter och som är kritiska till konsumismen. Dessutom gillar de ju bidragstagare och eftersom deras omgivning är mer givmild än de själva blir de bidragstagare, säger han.”

Alltså folkpartister är givmilda människor som vill göra andra glada. Miljöartister och vänsterpartister försöker prata om att vi är utshoppade, för att slippa köpa egna, men har inget emot att emot egna julklappar, om man får tro Stig-Björn, eller?

Varför inte opinionsundersökning till nästa år vilket partis anhängare som äter mest julskinka och tittar på Kalle Anka. Vi behöver ju desperat sådan information.

Och sedan syns statsminister Fredrik Reinfeldt mer i media. Jag har alltid trott att det var vad man sa och att det fanns lite substans som gällde. Inte bara antalet minuter i TV och antalet artiklar.

Är det något mål för Fredrik Reinfeldt att synas mer än vad Göran Persson gjorde? Jag tror inte det. Thorbjörn Fälldin anklagades för samma sak när han var statsminister. Han företrädare Olof Palmes syntes mer.

Den borgerliga statsminister som varit undantaget är väl Carl Bildt. Men Carl Bildt är ju Carl Bildt, behöver man säga mer?

Noterbart är att socialdemokraterna är i mediaskugga. Förmodligen medvetet för man har inget att säga och vill ha det så länge det går. Det bästa är ju om Sveriges väljare är okunniga om vad (s) vill göra. För när man får reda på det så kommer opinionssiffrorna sjunka som en sten. Kanske dags för media att gräva lite och göra kritisk granskning av det största oppositionspartiet?
-----------------------------------------------------------------------------------
Folkpartiet i Nacka och Fatima skriver om hur bra det är att ha en folkpartikompis.

Inga kommentarer: