tisdag, december 18, 2007

Littorins missade tillfälle

Sven-Otto Littorin vill bara ändra lagen något med anledning av EG domstolens utslag. Han missar därmed chansen igen att ta upp en allmän diskussion med parterna om hur spelreglerna skall vara på arbetsmarknaden och hur arbetsrätten skall se ut.

Att de
tycker det är OK att blockera en salladsbar där ingen person är eller

vill bli medlem i facket är ganska förvånande.

Jag är övertygade om att även detta fall hade blivit fällt. Domstolen hade säkert ansett att stridsåtgärderna inte vara motiverade av att tvinga fram en anslutning till kollektivtal.

Varför vill vissa moderater vara bättre sossar än sossarna själva? Är det inte då bättre att de som är socialdemokrater röstar på orginalet än kopian "nya" moderaterna?

Det finns politiker som konstant missar tillfällen att agera när tillfällena dyker upp. Kanske Sven-Otto är en sådan politiker?

Läs mitt tidigare inlägg idag: "Låt Lavaldomen starta sansad diskussion".

1 kommentar:

Gun Svensson sa...

Jag hoppas att de, som vill ha hand om förståndet, inte drar högre växlar på domen än nödvändigt och att Sven-Otto Littorin lyckas samla parterna till konstruktiva samtal innan de målat in sig i varsitt hörn som så ofta annars. Jag tror inte att Littorin är sosse utan en ansvarskännande politiker som försöker hålla ihop landet istället för att splittra det.