onsdag, januari 30, 2008

Det börjar likna McCain

”It ain´t over until it´s over” är en mening några presidentkandidater I USA använder. Men för vissa är det snart över.

F.d. borgmästaren i New York Rudy Giuliani misslyckades fullständigt med sin taktik att hoppa över de fösta primärvalen, vinna i Florida och sedan vara stark när 24 delstater röstar den 5 februari.

Han kom bara trea i Florida.

Att han hoppar av under dagen är nog givet. Senare idag skall republikanerna debattera i en debatt på CNN från Ronald Reagans presidentbibliotek. Giuliani finns knappast med i den debatten.

Alla gissar att han kommer att uttala sitt stöd för John McCain.
Det var också John McCain (bilden) som vann i Florida. En delstat där bara republikaner får rösta. Inte oberoende väljare. Något han påpekade i sitt segertal.

Det börjar mer och mer se ut som John McCain är favoriten bland republikaner.

Motståndaren Mitt Romney är en sorts politiker som ger mig dåliga vibbar. Romney blev guvernör i Massachusetts som en vänsterrepublikan. Han var t.ex. för kvinnors rätt att själva avgöra om det vill göra abort. Nu har han bytt åsikter i alla viktiga frågor. Är mot aborter och påstår att han är en övertygad konservativ politiker. I sitt tal i natt så sa han t.ex. att det är viktigt att övertyga ungdomar att gifta sig innan de skaffar barn.

Mitt Romney har varit en framgångsrik affärsman. Och det är affärsman han fortfarande är. Om han säljer bilar, har hand om en vinterolympiad eller driver ett varuhus spelar ingen roll för honom. Just nu säljer han politik och då blir åsikterna ointressanta och utbytbara som vilken vara som helst.

Avdelning kuriosa. John McCain fick stöd från den liberala tidningen New York Times. Men på hans hemsida finns inte tidningen uppräknad bland de tidningar som stödjer honom. Uppebarligen ett stöd John McCain inte är så glad över.

Afton1Afton2Svd1Svd2DNSydsv

Inga kommentarer: