fredag, februari 01, 2008

Hillary vann på poäng + kuriosa

Jag offrade några timmars sömn för att se debatten.

Hillary Clinton och Barack Obama i en duell.

Men det blev en vänlig debatt där republikanerna och President Bush var fienden.

Enligt min uppfattning vann Hillary, och hon hade kvällens inlägg,

En 38 – årig kvinna hade via nätet konstaterat att hon inte röstat i ett val där det inte fanns en Clinton eller Bush på valsedeln.

Jag kommer inte ihåg den exakta frågan men Hillary var suverän.

Hon avslutade med att säga: Det behövdes en Clinton för att rensa upp efter den första Bush. Och det behövs en Clinton för att rensa upp efter den andra Bush. Kvällens längsta applåd följde.

Debatten hölls i Kodak Theatre med en massa kändisar närvarande.

Pierce Brosnan, Diane Keaton, Jason Alexander (George Costanza i Seinfeld), Bradley Whitford (Josh Lymon i Vita huset) och Stevie Wonder var bara några som sågs i TV.

Såg vi demokraternas valsedel? Om Hillary Clinton blir partiets kandidat är Barack Obama en suverän vice presidentkandidat. De såg ut att trivas ihop. Var det drömvalsedeln som framträdde?

Och så kuriosa.

Vänsterhänta tycks vara överrepresenterade bland presidentkandidater.

Geoorge Bush den äldre är vänsterhänt. Likaså Bill Clinton. Även republikanska favoriten John McCain är vänsterhänt och Barack Obama.

Och att bli president och vara senator tycks vara svårt. Sedan 1932 har bara en senator blivit president, John F Kennedy.

Däremot finns det gott om guvernörer och f.d. guvernörer.

Franklin. D Roosevelt, Jimmy Carter, Ronald Reagan, Bill Clinton och George. W Bush är alla guvernörer eller f.d. som blivit presidenter.

Med John McCain som favorit på republikanska sidan och Hillary Clinton och Barack Obama på demokratiska sidan lär en senator bli president från 20 januari 2009.

DNSvdAfton

Inga kommentarer: