måndag, mars 31, 2008

Sosse vill att (kd) lämnar regeringen

I en artikel i Sydsvenskan, kommenterad i Dagen, tycker socialdemokratern och professorn Ulf Bjereld att kristdemokraterna skall lämna regeringen.

Det blev väldigt lite statsvetenskap och väldigt mycket socialdemokratiskt önsketänkande i artikeln.

Klart det vore bingo för (s) om regeringen splittrades.

Han analys är också mycket undermålig.

Samtliga regeringspartier, möjligen förutom folkpartiet som ligger kring valresultatet i vissa mätningar, har tappat. Men sedan början av detta år har det vänt. Även (kd) har ökat. Senast i DN/Synovate.

Regeringens uppgång i mätning efter mätning har socialdemokraten Bjereld missat. Hans artikel har rubriken "Regeringen i gungning".

Kristdemokraterna har också fått gehör för många frågor. Nu införs t.ex. vårdnadsbidraget.

Ulf Bjereld tycks ha, professor som han är, missat att borgerliga väljare straffar den som bryter sig ur borgligheten eller gör upp med (s). Man måste också ha en fråga att lämna på.

Lämnade (kd) regeringen på t.ex. frågan om neutral äktenskapsbalk riskerar partiet att straffas rejält av borgerliga väljare i nästa val. Kristdemorkaterna skulle ännu mer riskera att åka ur riksdagen.

Alliansen är en allians och alla behövs. Kristdemokraterna behövs i regeringen och jag tror att både (kd) och regeringen kan se fram mot nya mätningar av opinionen där uppgången fortsätter.

Inga kommentarer: