fredag, april 04, 2008

Varför är Bylund förvånad?

Allianspartierna har tidigare riktat skarp kritik mot generaldirektören Bo Bylund (bilden) för att vara en del av den socialdemokratiska maktapparaten. Att som generaldirektör för AMS (numera Arbetsförmedlingen) leverera de siffror den dåvarande (s)-regeringen ville ha.

Den 9 augusti 2006 sa Maud Olofsson (c) följande om Bo Bylund till Dagens Eko:

- Bosse Bylund levererar ju nästan veckovis nu siffror som ska stödja regeringen och så säger han hela tiden som ett mantra att arbetslösheten sjunker. Och det är inte så dumt att ha en lojal generaldirektör som levererar de här siffrorna hela tiden, sa Maud Olofsson.

På frågan om han medvetet dribblar med siffrorna svarade Maud Olofsson:

- Jag menar att han använder sin position till att hjälpa regeringen (socialdemokraterna) att vinna valet.

Hur mer tydlig kan man vara att förtroendet för Bo Bylund hela tiden varit lågt?
Jag är snarare förvånad att han fick sitta så länge.

Bo Bylund blev tillsatts som generaldirektör på Ams för sin partibok inte för sin kompetens. Han skulle lojalt leverera de siffror som hans parti ville ha.

Därför är det naturligt att han nu får gå.

Bo Bylund ersättare kan mycket väl vara socialdemokrat. Men det är inte partiboken som skall avgöra vem som får jobbet. Utan enbart kompetensen.

DN123Svd12AftonblSydsv12HD12

6 kommentarer:

LeoB sa...

Tommy, du skriver:

Bo Bylund blev tillsatts som generaldirektör på Ams för sin partibok inte för sin kompetens. Han skulle lojalt leverera de siffror som hans parti ville ha.

Jaha, hur vet du det? Lite elakt undrar jag om du kanske stöder dig på Maud Olofssons enastånde goda omdöme?

TOMMY RYDFELDT sa...

Jag kan tänka och läsa själv. Men visst har Maud rätt.

LeoB sa...

Tommy: Nu blir jag nyfiken. Vad stödjer du dig på när du skriver som du gjorde i raderna jag citerade?

TOMMY RYDFELDT sa...

Leob!

Tips är att sök du själv på nätet så får du hans CV. Gedigen partiarbetare. Se hur han uttalat sig om arbetslöshetssiffor. Se hur hans verk agerat för en (s)-regering.

Se hur kritiken redan fanns 2005 när han blev GD för Ams. Provocerande, sa Fredrik Reinfeldt redan då.

Med tanke på kritiken vid utnämningen och kritiken kring valet 2006 är det mycket underligt att han inte förstår att han petas.

LeoB sa...

Tommy: Tack, men jag tror inte det hjälper mig att förstå vad du stödjer dig på.

Gedigen partiarbetare säger väl inget om kompetens, eller?

Säkerligen har han (liksom alla andra) uttalat sig dumt och klumpigt någon gång, men vad är det han har sagt som gör att du menar stödjer det du skriver? Du får ursäkta. Det finns ju så mycket på nätet och jag kan ju inte veta vad du egentligen menar.

Jag förstår ju att tankarna kring hur man får de som kan arbeta i arbete och vilka de egentligen är skiljer sig. Alliansen har en syn medan jag förmodar att Bylynd kanske mer ansluter sig till de tankar som finns i rapporten som nämns här:

http://www.dagensarena.se/index.php?sid=1&pid=20&tid=255

Är den skillnaden något du menar stödjer det du skriver?

TOMMY RYDFELDT sa...

En generaldirektör (Bo Bylund) ifrågasätts redan när han utnämns 2005 av dåvarande oppositionsledaren som nu är statsminister. Man ifrågasätter generaldirektörens kompetens och möjlighet till att vara en opartisk tjänsteman.

Inte minst med bakgrund av att han hela sitt liv jobbat för LO och socialdemokraterna eller varit utnämnd av socialdemokratisk regering. Han sambo sitter också i regeringen. Kommer han att släppa siffror som gör att det parti han jobbat för hela livet förlorar makten och han sambo jobbet?

I valrörelsen ifrågasätts de siffror hans verk lämnar av nuvarande statsministern och vice statministern. Man ifrågasätter hur de räknar.

Är det konstigt att med denna bakgrund den regeringen som nu sitter vill byta generaldirektör på Arbetsförmedlingen?

Det konstiga är ju att Bo Bylund tackade ja 2005 och att han uppenbarligen har missat att sedan 2005 har ledande företrädare för den regering som sitter vid makten nu kraftigt kritiserat honom och önskat byta ut honom?

Bo Bylund skulle ju få samma problem 2010 med sin trovärdighet. Skulle han ha framträtt i debatten med material som hade gjort det svårt för (s) och sambon att återkomma i regeringsställning?