måndag, augusti 20, 2007

Dålig dag för vänsterdebattörer

Idag är det en riktigt dålig dag för vänsterbloggare och andra vänsterdebattörer. Svårt att skälla på regeringen.

I en undersökning gjord av Sifo så ställdes frågan ” "Vem känner du störst förtroende för som statsminister, Fredrik Reinfeldt eller Mona Sahlin?". 47 % svarade Reinfeldt och 34 % Sahlin. Inte en särskilt impopulär sittande statsministern eller snarare ganska dåliga för utmanaren Sahlin.

Arbetslöshetssiffrorna kom också idag.

173 688 personer var förra veckan öppet arbetslösa, enligt Ams. Det är en minskning med 116 personer jämfört med veckan före och 67 584 färre än motsvarande vecka i fjol.

Antalet personer som har arbete med stöd uppgick till 96 665, en minskning med 69 personer jämfört med föregående vecka och en minskning med 8 613 jämfört med motsvarande vecka i fjol.

Samtidigt deltog 47 550 personer i arbetsmarknadspolitiska program med aktivitetsstöd, en ökning med 114 personer jämfört med veckan före och en minskning med 39 948 jämfört med motsvarande vecka i fjol.

Det blir 116 145 människor mindre som är öppet arbetslösa, har arbete med stöd eller deltager i arbetsmarknadspolitiska åtgärder än jämförbar tid 2006, de sista dagarna av (s) regeringen.

Och antalet nyanmälda lediga jobb ökar också.

Rätt bra regering vi har. Tur säger en del. Men då är det väl bra att regeringen inte har otur. Det är så tråkigt med sådana regeringar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Tur säger en del. Men då är det väl bra att regeringen inte har otur. Det är så tråkigt med sådana regeringar."

Napoleon såg tur som en av de egenskaperna som hans fältherrar eller andra underlydande bara måste ha.

Anonym sa...

Hoppas turen isåfall håller i sig, de två tidigare borgerliga regeringarna hade ju en del "otur" om vi väljer att kalla det så :-)
Den rådande världsompännande högkonjunkturen har naturligtvis ingen som helst påverkan på vår ekonomi gäsp!!!!!

Kul hur som helst att Sverige fortsätter tuffa på bra även efter regeringsskiftet. Det krävs nog en ej tidigare skådad inkompetens för att misslyckas i dessa rådande tider.