lördag, augusti 25, 2007

Banverkets oförmåga, NIMBY och är Castro död?

I Göteborgsregionen och Mälardalen har tåg stått stilla och trafik fått inskränkas på grund av en massa tekniskt strul. I Göteborg har det mer eller mindre blivit regel att tåg ställs in då och då för att tekniken havererar.

Ansvariga är Banverket som uppenbarligen saknar förmåga att lösa detta. Det är ju tråkigt att det största hotet mot kollektivtrafik på räls uppenbarligen är Banverket. GT beskriver eländet i Göteborgsområdet i flera artiklar.

Att, som GT, kräva styrelsen i Västtrafiks avgång är nog att rikta blicken fel. Men styrelsen kan göra mer. Man måste nog fråga sig om ansvariga på Banverket är vuxna uppgiften. Tydligen inte.

Dessa kanske borde avgå och bytas ut?

Läser om protester mot att bygga bostäder på Årstafältet i Stockholm. Utan att ta ställning så känner jag igen detta från Kungsbacka. Bygg gärna bostäder, speciellt för ungdomar och äldre, men inte där jag bor.

Det som på engelska kallas NIMBY (Not in my back yard).

När jag flyttat in så skall inga fler komma hit, heter det ofta.

Men var skall bostäderna byggas? Där ”andra” bor?

Lokaltidningen Norra Skåne har idag ett världsscoop. Fidel Castro är död. Problemet är att ingen annan har det. Trots att tidningar och TV kanaler har massor av journalister som bevakar varje steg, eller inte steg, Castro tar.

Intressant är att nyheten ligger under Hässleholmssidan. Inte utrikes. Nu har man dock ändrat sidan lite. Hur den såg ut tidigare kan man se på Jinges blogg.

Såhär ser den ut just nu. Lite mer nyanserad.

Lite kul hade det varit om tidningen hade rätt. Men sannolikheten att vinna miljoner på Lotto är säkert mycket större. Och tidningen börjar uppenbart tvivla själva.

PS! Idag smäller det igen kl 16.00. Arsenal mot Manchester City. Svennis kan väl inte vinna en gång till? DS!

Inga kommentarer: