måndag, februari 05, 2007

Stort stöd för Jan Björklunds skolpolitik

Så visade det sig det vi visste. Skolminister Jan Björklunds skolpolitik har ett brett stöd i Sverige.

I en SIFO undersökning som publiceras i Göteborgs-Posten är 86 procent av de borgerliga väljarna positiva till hårdare regler, men även 71 procent av socialdemokraterna stöder kraven på tuffare tag.

Det finns ett stort stöd för att det skall vara ordning och redo och studiero i den svenska skolan. Att all mobbing skall bekämpas och att det är förövaren och inte offret som skall byta skola om det blir nödvändigt.

Det finns helt enkelt ett stort stöd för avskaffande av den svenska flumskolan.

Sifforna borde ge socialdemokraterna lite funderingar. Det är detta parti som infört flumskolan och försvarat den trots den ena alarmrapporten efter den andra.

Nu har vi svart på vitt att sossarna inte har sina väljare med sig i skolpolitiken..

Jag reagerar alltid över att man använder ordet ”hårda regler” när någon vill att det skall vara ordning i skolan och att eleverna skall få möjlighet att i lugn och ro att lära sig saker.

Är stök, att inte komma i tid till lektioner, prata i mobiltelefon under lektion osv. något slags normaltillstånd i skolan? En mänsklig rättighet?

Jan Björklunds uttalade i GP tycker jag är bra och jag håller med honom till 100 % :

”– Resultatet stämmer med mina erfarenheter. I dag är det framförallt unga flickor som far illa i skolor där det saknas trygghet och arbetsro. Och de välkomnar att vi föreslår åtgärder för att öka tryggheten, säger skolminister Jan Björklund (fp).
Men han tycker det är fel att tala om "hårdare regler". I stället vill han beskriva den egna skolpolitiken som en kombination av tydligare regler och ökade befogenheter för lärarna. Syftet är att motverka en hård, tuff och otrygg arbetsmiljö.”

Skolpolitiken är nog det enskilda område jag hoppas alliansregeringen skall kunna göra störst förändringar på.

Men att baxa en skolpolitik i rätt riktning som varit fel i över 20 år (även under borgerlig regering 1991-1994) är inte lätt. Tyvärr tar det också många år innan vi ser resultat. Jag hoppas svenska folket har tålamod och ser att skolan 2010 är på väg i rätt riktning. Mot en kunskapskola och bort från flumskolan.

Inga kommentarer: