tisdag, september 01, 2015

Det är dags för svenskt medlemskap i Nato

Idag meddelade Centerpartiet att deras partistyrelse föreslår att partiet skall vara för  svenskt medlemskap i Nato. Även Kristdemokraterna meddelade samma.

Det innebär att samtliga allianspartier är för ett Nato medlemskap.

Folkpartiet har längst drivit den frågan med lite ljumt stöd från moderat håll. Ibland hånat och ifrågasatt men partiet har stått upp för idén och nu är det allianspolitik, om (C) och (KD) beslutar så på sina stämmor.

Vladimir Putins politik och hot mot grannländer har tvingat många att tänka om. Står vi bäst ensamma eller tillsammans med fler.

De tre baltiska länderna, Danmark och Norge är med så de som försöker få ett medlemskap i Nato att framstå som något suspekt skall fråga sig varför nästan alla partier i de länderna är för medlemskap?

Socialdemokraterna i Sverige måste nu ta i frågan och ompröva sin inställning. Ett medlemskap i Nato kräver stor politisk enighet. Miljöpartiet borde också kunna köpa ett medlemskap. Kan ju fråga sin partivänner ute i Europa om de ser utträdande ur Nato som viktig fråga.

Värre är det väl med Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt. Helst hade väl han velat gå med i den gamla Warszawapakten om det gick.


Inga kommentarer: