fredag, december 29, 2017

Årets 2017.....

Jag fortsätter traditionen och skriver under rubriken "Årets" om lite saker som hänt i Sverige, Halland och Kungsbacka under året som gått.

Årets lokala politiska självmål

Efter att ha vunnit fyra år i rad blir nu det lokala missnöjespartiet Kungsbackaborna slagna av moderaten Peter Söderberg, ordförande för nämnden Fritid och Folkhälsa. 

Turerna kring Sjöaremossens isbana, som Söderberg ville dra in stöd till, där det saknades riktiga avtal, där avtal tecknades utan rätt att göra så, är en lokal politisk såpa av sällan skådat format.

Det hela avslutades med att Peter Söderberg på Moderaternas hemsida påstod att han aldrig velat avveckla Sjöaremossen utan det var felaktiga påståenden från andra. Varför börjar jag tänka på en viss amerikansk president och uttrycket "Fake news"?

Årets Fridolin

För någon dag sedan fick vi veta att Gustav Fridolin, Sveriges mest impopulära politiker, försöker vara sig själv nu efter några tuffa år. Vem har han varit innan? 

Min nya klädstil
Ett viktigt tecken på detta, enligt honom själv är att han nu medvetet klär sig sämre. Kanske dags att ta fram den gula hjälmen igen på nästa partiledardebatt?

Årets brist på respekt

Inom alliansen finns en överenskommelse om att när man lägger gemensamma förslag skall den som kom med idén stå först och har rätt att gå ut med förslaget först.

När Liberalerna ville ha en utredning om ny arenahall ställde övriga upp och Liberalernas Tord du Hane skrev förslaget. 

Och nu dyker samme Peter Söderberg  upp igen. För när den nådde hans dator ändrades plötsligt skrivelsen sig och hans namn stod först.

Som förklaring hade Peter Söderberg att han ”alltid gör så i sin dator”. Varför tänker jag på Trump igen?

Årets positiva siffror buss

Siffrorna för 2017 för stadsbussarna i Kungsbacka ser ut att sluta med en fördubblad trafik på 2,5 år. Ett fantastiskt resultat som visar att när man låter kollektivtrafiken bli en alternativ blir det direkt respons från resenärer.

Årets brist på lyhördhet 

M+S+C+SD vägrar bångstyrigt att låta Trafikverket utreda om fler tåg kan stanna i Åsa på stationen där.Trots namninsamlingar och stor opinion bland invånarna.

Oavsett vad lokala företrädare säger har man inte stöd från sina partier i regionen och Hallandstrafiken.

Vad är man rädd för? Att få ett ja?  

Vi jobbar i stuprör
Det man skall vara rädda för är väljarna i den södra kommundelen. Speciellt Moderata valledare är nog nervösa.

Nej till fler stopp i Åsa och Peter Söderbergs försök att stoppa stödet till Sjöaremossens isbana, är ingen bra utgångspunkt att driva valrörelse ifrån.


Årets politiska skandal

IT skandalen på Transportstyrelsen fällde ministrar och en generaldirektör. Statsministern tyckte inte det var konstigt att regeringen jobbade i stuprör och inte informerade varandra:
 
- Det här är traditionell förvaltningskultur i Sverige, vi gör så, vi har den ordningen. Myndigheter har sina ansvarsområden fullt ut. Respektive departement har ansvar för sina myndigheter, sa han till Aftonbladet.
 .


Inga kommentarer: