torsdag, juni 01, 2017

Fullständigt fel fokus att vilja byta ut Jan Björklund

Liberalerna håller på med en stor förnyelse. Att inte minst i en värld fylld av allt från IS till Trump med globalisering, populism, hat och rasism, bättre hitta den väg ett liberalt parti skall gå.

Och partiet är på god väg. Kanske inte syns i opinionssiffrorna ännu men utöver skolan börjar partiet bli väldigt synligt i rätts- och trygghetsfrågor och även i försvarsfrågor, samtidigt som skolan fortsätter att vara en stark fråga.

Även i andra frågor känns det att partiet ligger rätt.

Alla behöver ju inte hålla med oss, tvärtom. Men man skall inte vara likgiltig inför partiet och säga att "jag vet inte vad de står för".

Det är ett mycket bra arbete som partiledningen, inte minst partisekreterare Maria Arnholm, håller på med.

I detta läge, som vissa län och kommunföreningar  nu gör, organiserat gå ut och kräva partiledaren och partiledningens avgång är dåligt omdöme och fullständigt fel fokus.

Det var inte partiledaren utan politiken väljarna inte gillade 2014. Det är politiken som måste förnyas. Samma politik men ny partiledare/partiledning kommer inte ge någon som helst framgång.

Att mitt i detta arbete byta ut dem som arbetar med förnyelsen tyder på att man inte förstår hur mycket det skulle skada partiet och dess trovärdighet.

Birgitta Ohlsson nomineras men jag hoppas hon inte är med på detta utspel. Det skulle skada henne ordentligt därför chansen att hon i detta läge skulle bli vald är obefintlig.

Och vi behöver en stark liberal röst som Birgitta, nu och i framtiden. Inte en Birgitta som blir skadeskjuten av dessa utspel.

Den här sortens utspel är ett av skälen till att jag vill att medlemmarna skall välja partiledare i direktval. Bort med allt mygel och rävspel. Den som vill bli partiledare anmäler intresset och ber sedan medlemmarna om stöd samtidigt som man talar om i vilken riktning man vill att partiet skall gå.

Läs mer här.

Inga kommentarer: